Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinden geçen Filyos Çayı üzerindeki köprünün, bir bölümünün 6 Nisan 2012'de çökmesi sonucu hayatını kaybeden 11 kişi ile bulunamayan 4 kişi anma töreni düzenlendi.

Filyos Çayı kenarında düzenlenen törende, olayda yaşamını yitiren 11 kişi ile cesetlerine ulaşılamayan Tahir Özkara, Sezgin Gülşen, Necati Azaklıoğlu ile Kadın Saraç için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Törene, Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, faciada hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun,  ilçemiz için yaşanan büyük bir felaket olduğunu söyleyerek “2016 yılında Çaycuma’mızın yaşamış olduğu büyük bir felaket vardı. 15 vatandaşımız vefat etti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin hiçbir yerinde böyle bir afetin bir daha yaşanılmamasını diliyorum. Ölenlerin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun.” dedi.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise yeryüzünde iki türlü kazalar olduğunu ifade ederek, “

"Bir görünür kazalar, bir de görünmez kazalar vardır. Bu tür kazaları görünür kazalar olarak düşünüyorum. Tabiatla, denizle, akarsularla iyi geçinmeyi gerektirir. Çöken köprünün çok güzel mühendislik yapısı vardı. Çaydan gereksiz hüzüli malzeme alınması nedeniyle, yatağın derinleşmesi köprünün ayaklarının boşalması yüzünden bu faciayı yaşadık. Tarihi köprümüzü şehitlerimizle birlikte kaybettik. Bundan sonra kazalar olduğunda ağlamak değil, öncelikli tedbirler almak. Bu görünür kazaları önlemek olmalı. İnşallah bu benzeri kazalarla karşılaşmayız. Ölenlerin mekanı cennet olsun."diye konuştu.

Faciada eşi İsmail Örenbaş'ı kaybeden Vasfiye Örenbaş, o günden beri ağladıklarını söyleyerek, “ yapacak bir şey yok, geri gelmiyor,” ifadelerini kullandı.

Yapılan etkinliğin sonunda, faciada hayatını kaybedenler için protol filyos çayına karanfil bıraktı.

- Olay

Çaycuma'da 6 Nisan 2012'de Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi bulunan minibüs ile 5 yaya suya düşerek akıntıya kapılmış, çaya düşen otomobildeki Seyfi Baysal ile Suat Özcan kendi çabalarıyla kurtulmayı başarmıştı.

Olayın ardından başlatılan arama çalışmalarında, farklı zaman dilimlerinde 11 kişinin cesedine ulaşılmış, 4 kişi ise bulunamamıştı. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi