Zonguldak Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısının ikinci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirildi.

Yedi maddenin görüşüldüğü Zonguldak Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısının ikinci birleşimine Halk Otobüsü ücret tarifesinin güncellenmesi konusu damga vurdu.

Gündemin ikinci maddesinde Halk Otobüsü Ücret Tarifesinin Güncellenmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun okunmasının ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, olmayan hizmetin ücretini tartışıyoruz diyerek şunları söyledi:

KAYINOVA, “OLMAYAN BİR HİZMETE ZAM YAPIYORSUNUZ”

“Biz çok net bir şekilde olmayan bir hizmetin ücretinin bu mecliste şuan için konuşulmasını doğru olmadığını en kibar dille söylemek istiyoruz. Sizleri de bu konudaki görüşümüze davet ediyoruz. Lütfen bu önergeyi dairesine iade edelim. Bu şekilde oylama yapalım. Olmayan bir hizmetin ücretinin artırılması konusunda bu meclisten çıkacak karar bırakın Zonguldak’ı Türkiye’nin önünde tartışılır hale getirir. Ne zaman ki bu hizmet sunulur hale gelir ve siz 19 Nisan da bu ihaleyi yapma niyetindesiniz bu ilan çıktı umarız ki bir yüklenici gelir ondan sonra otururuz o günün şartlarında bunu değerlendiririz. Bu ücreti belirlememizle ilgili zaten ihaleye çıkmışsınız, şartnameyi yayınlamışsınız bunun ücretini şuan belirlememiz için bizim önümüzde bir zorunluluk yok. Var olduğunu düşünüyorsak o zaman ihale ile ilgili başka sorunlar ortaya çıkar ki bu meclis zan altında kalır. O sebeple en kibar bir şekilde söylüyoruz olmayan bir hizmetin ücretinin artırılmasıyla ilgili karar almak hepimizi tüm Türkiye önünde ciddi bir şekilde zan altında bırakır. Tartışılır hale geliriz. Olmayan bir hizmete zam yapıyorsunuz! Biz buna ret oyu vereceğiz ve bu işin doğru olmadığına inanıyoruz.

KAYINOVA, “ÖNCE HALKIN CEBİNE ELİMİZİ SOKALIM MI DEMEK İSTİYORSUNUZ?”

Ulaşım hizmeti bir haktır bu hakta toplumun kendisine aittir. Siz şunu mu demek istiyorsunuz; Zonguldak’ta biz önce halkın cebine elimizi sokalım mı demek istiyorsunuz. Ülkede öyle bir mazot oylaması var ki 7 liradan 20 küsürlere çıkmış bunları mı demek istiyorsunuz. Ülkede enflasyon yüzde 60’lara çıkmış bunları mı demek istiyorsunuz. 18 Kasım da bu hizmet durdu aradan 4 buçuk ay geçti. Böyle bir ihaleyi 1 buçuk ayda yapabilirdiniz 2 buçuk ay geriden geliyorsunuz. Siz 4 buçuk aydır bu hizmetin sunulmasıyla ilgili bir planlama yapmadınız mı da bugün ihaleye çıktığınızda bu ücretin artırılmasıyla ilgili bir teklifi meclise getiriyorsunuz? Denek ki siz stratejik çalışmıyorsunuz. Demek ki siz ileri görüşlü çalışmıyorsunuz. Demek ki siz bu işin ihale işini savsakladınız. Halkın hizmet almasını ötelediniz. Şuanda da onu itiraf ediyorsunuz.

BABAİBAN, “MALİYET HESABININ ÇIKARTILMASI LAZIM”

Ak Parti Gurup Başkan vekili Bünyamin Babaiban ise konu hakkında şunları söyledi: “Halk Otobüsü ihalesi 19 Nisan’da gerçekleştirilecek. Bunun öncesinde ihaleye girecek olan firmaların her şeyden önce hesap-kitap yapması lazım. Bir maliyet hesabı çıkartması lazım. Bir tarafta harcadığı para diğer tarafta gelirini hesap edecek ondan sonra ihaleye girip-girmeyeceğine veya girerse hangi şartlarla ihaleye gireceğine karar verecek. Katılımcıda en azından hangi fiyatlarda taşıma yapacağını bilsin. Çünkü bu fiyat artışları bizim meclis kararlarımızla geçiyor. Kısacası bu ihaleyi alacak olan firma hangi fiyattan taşıma yapacağını bilmeden nasıl ihaleye girecek?

Konuşmaların ardından gündem maddesi Ak Parti ve MHP’nin meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. CHP ve İyi Partili meclis üyeleri maddeye ret oyu kullandılar. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi