Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Fatih Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan el sanatları sergisi açıldı.

Sergi açılışına; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz ile birlikte Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, bazı kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, kursiyer ve vatandaşlar katıldı.

El sanatları sergisinin açılış konuşmasını yapan Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar; “Biliyoruz ki kadın toplumun birleştirici ve koruyucu unsurudur. Unutulmamalıdır ki İstiklal Savaşımızın Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Fadime Çavuşu hayatın ağır yükünü taşıyan, elinin emeğini gözünün nuruyla birleştiren, yüreğine koskoca sevgi sığdıran yine kadınlarımızdır. Bu kapsamda tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. Bu çalışmalarımızda emek veren eğitimcilerimize, her zaman bize destek veren sayın valimize ve il milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol ve katılımcılar sergiyi gezdiler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi