Genel Maden İşçileri Sendikası tarafından Madenci Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasında “Kıdem tazminatı Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızıçizgisidir” denildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, işçilerin kıdem tazminatı konusunda yapılmak istenen tamamlayıcı emeklilik sistemi düzenlemesine karşı olduklarını belirtti.

GMİS tarafından Madenci Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasına Tez-Kop-İş Sendikası Zonguldak Şubesi, Türk Metal Sendikası Zonguldak temsilciliği, Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi ve Selüloz-İş Sendikası Zonguldak temsilciliği destek verdi.

Madenci Anıtı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, şunları söyledi:

“Hükümet; işçiler, emekçiler olarak 84 yıllık kazanımımız olan, atalarımızın, şehitlerimizin mirası Kıdem Tazminatı hakkımız üzerinde düzenleme yapmak istiyor. 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlara da esnek çalışmayı dayatarak bu yolla kıdem ve ihbar tazminatını kaldırmak istiyor. Ayrıca İşsizlik Sigorta Fonu kesintilerini artırmak istiyorlar. İşçileri kamu ve özel diye bölecek başka hesaplar da yapıyorlar. Kıdem Tazminatı yerine kulağa hoş gelen Tamamlayıcı Emeklilikten söz ediliyor. İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir. İşini korumaya çalışmaktadır. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur. Görüşümüz net. Kıdem tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir. TÜRK-İş kıdem tazminatına ilişkin olarak yıllardan beri süregelen görüşünü bugün de muhafaza etmektedir. Kıdem tazminat, Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızıçizgisidir. Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunasını istiyoruz. Bugün Türkiye’nin her yerinde yeni bir kampanya başlatıyoruz. Hazırlanan bez afişler binalarımıza asılacak, tüm işyerleri, evlerimiz ve arabalarımız posterlerle donatılacaktır. Kıdem Tazminatına dokunma.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi