Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hayrettin Gezer, Mersin'de Öğretmenevi'nde yaşanan ve 1 polisin Şehit olduğu terör saldırısını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hayrettin Gezer, yönetim kurulu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Başkanı Hayrettin Gezer, yaptığı açıklamada saldırı şirkette kınadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Dün gece Saat 23.00 sıralarında Mersin Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine PKK'lı iki kadın terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Lüks otomobil ile polisevinin önüne gelen PKK'lı iki terörist, önce tabanca ile daha sonra uzun namlulu silahlarla nizamiye kulübesinde nöbet tutan polislere ateş açmış olup, açılan ilk ateş sırasında 2 polis memuru yaralanırken, çıkan çatışma sonucu yaralanan iki kadın terörist, daha sonra sırt çantasında taşıdıkları bombalar ile kendileri patlattı. Yaralı polislerden Sedat Gezer kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Diğer yaralı polis memurunun ise ameliyatının başarılı geçtiği bildirildi

Çatışmada yaralanan ve kaçamayacaklarını anlayan iki kadın terörist ise sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini patlattı. Güvenlik güçlerinin polisevi çevresinde yaptığı incelemede ise içerisinde bomba bulunan bir başka çanta ise uzman polisler tarafından imha edildi.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TERÖRİSTLERDEN BİRİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliği ile ilgili yapılan çalışmalarda, birinin Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğu belirlendi.

Mersin Polis Evine yapılan canlı bombalı saldırsın da bir meslektaşımız,şehit, olmuş,bir meslektaşımız da yaralanmıştır.Şehit meslektaşımızın mekanları cennet olsun, yaralı meslektaşımıza da Rabbim acil şifalar versin. Şehidimizin ruhu şad olsun. Taziyelerimi sunuyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türk Milletinin başı sağ olsun Allah tüm yakınlarına ve milletimize sabırlar versin.Yaralı meslektaşlarımıza rabbim acil şifalar versin."

Editör: Haber Merkezi