KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Sefertaş yaptığı açıklamada, “PTT Emekçileri, Covid-19 Pandemisi sürecinde, yoğun bir şekilde çalışarak milyonlarca yurttaşa hizmet üretmeye devam etmektedir” dedi.

Sefertaş beraberinde KESK’e bağlı sendika şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Zonguldak PTT Başmüdürlüğü önünde Haber Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nu Zonguldak’tan Şanlıurfa Akçakale’ ye sürgün edilmesi ile ilgili basın açıklaması yaparak, “Haber-Sen’i susturamadılar, genel sekreterimizi sürgün ettiler” diyerek şunları söyledi:

“Haber-Sen olarak salgının başından itibaren tüm önlemlerin alınması, olumsuz çalışma koşullarının düzeltilmesi amacıyla yaptığımız basın açıklamaları ve sosyal medya çalışmaları sonrasında üyelerimiz ve yöneticilerimiz sürgün edilmişti.

Sendikamızın gerçekleri dile getirmesinden rahatsız olan PTT yönetimi şimdi de Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim DAMATOĞLU’ nu Zonguldak’ tan Şanlıurfa Akçakale’ ye sürgün ederek yasalara aykırı, hukuksuz işlem yapmıştır.151 sayılı ve 87 No’lu İLO Sözleşmelerinde kamu çalışanların çıkarlarını savunmak amacıyla etkinliklerde bulunabilecekleri, kamu çalışanlarının örgütünün kendi amaçları doğrultusunda düzenlemiş olduğu etkinlere katılması nedeniyle cezalandırılamayacağı açık bir biçimde ortaya konmuştur.

Genel Sekreterimiz İbrahim Damatoğlu,  sendikal izinli iken sürgün yazısı tebliğ edilmek istenmiş ardından tebliğden imtina etti denilerek alel aceleyle ilişiği kesilmiştir. Pandemi tedbirlerini almakta yavaş hareket eden PTT yönetimi Genel sekreterimizin sürgününde neden bu kadar acele etmiştir?

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve pandemiye karşı tedbirlerin hayata geçirilmesini talep eden emekçilerin sürgünü insanlık suçudur. Sendikal örgütlenmeye ve demokratik hak mücadelesine vurulmak istenen bir darbedir, bu asla kabul edilemez!

Kurulduğu günden bu yana nitelikli kamusal hizmeti savunan Sendikamız HABER-SEN, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı her koşulda mücadele etmiştir; bugün de bu mücadelesini sürdürmektedir. Sendikamız Merkez Yönetim Kurulunun aldığı karar gereği, Genel Sekreterimiz İbrahim Damatoğlu’nun sürgünü geri alınana kadar eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir.

Önümüzdeki süreçteki  gelişmelere göre, sendikamıza, yöneticilerimize ve üyelerimize yapılan haksız hukuksuz baskıların son bulması, Genel Sekreterimizin  sürgününün durdurulması için ülkemizin dört bir yanından Ankara’ya yürüyerek saldırıları protesto edeceğiz.  Tekrar PTT yönetimine sesleniyoruz. Haksız hukuksuz kararınızdan vazgeçin. Sendikamız Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nun  sürgününü durdurun. Sendikamız üzerindeki baskılarınıza son verin” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi