Güçlü bir Zonguldak lobisi oluşturmak için kurulan Zonguldak İli Dernekleri Federasyonu, 12 Nisan 2021 Pazartesi günü 1. Olağan kongresini yapacak.

Zonguldak İli Dernekleri Federasyonu 1. Olağan kongresi Zonguldak Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilecek. Kongrede Federasyonu'nun yeni yönetimi ve denetim kurulu belirlenecek.

Zonguldak İli Kalkındırma Derneği Başkanı Necati Başar, genel kurulları hakkında şu bilgileri verdi:

ZONGULDAK HEPİMİZİN

“Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği ile beraber Zonguldak’ta ki sivil toplum kuruluşlarıyla geçtiğimiz sene Mart ayında istişare toplantısı yaptık. Öğretmenevinde ki bu toplantıya Zonguldak milletvekillerimizin ve mecliste grubu bulunan siyasi partilerimizin il başkanlarını davet ettik çünkü Zonguldak hepimizin. Bunu birlikte beraberce yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. O dönem kongremizi pandemi sebebiyle yapamamıştık. Şimdi içişleri bakanlığının izni ile Kongremizi 12 Nisan Pazartesi günü Zonguldak Belediye nikah salonunda gerçekleştireceğiz. Bu kongreye katılacak olan dernek başkanlarımız Zonguldak İli Kalkınma Yardımlaşma Derneği, Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Gümüşhaneliler Derneği, Sinoplular Derneği, Çaycumalılar Derneği, Bayburtlular Derneği, Rizeliler Derneği, Devrek Gökçebey Derneği. Ayrıca Kastamonulular Derneği ve Ereğlililer Derneklerinin de yazısını bekliyoruz.

ZONGULDAK’A HİZMET AKIŞINI HIZLI BİR ŞEKİLDE SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Tabii katılıyorum demekle olmuyor. Bu kongrede derneklerin genel kurulda yetki belgesi alması lazım. Nasıl alacak? Genel kurulda Zonguldak'ta kurulan federasyona katılabilir diye önerge verilecek ve bu önerge divanda onaylanacak. Kararın divan tutanaklarına geçmesi lazım. Divan tutanaklarıyla beraber bize müracaat edilecek bizde derneklerimizin katılımını sağlayacağız. Bu arada Giresun Kültür ve Yardımlaşma Derneği çalışmaları devam ediyor. Eğer bu hafta bitirebilirlerse müracaat ederlerse yönetime girerler, etmezlerse sadece katılmış olurlar. İnşallah şu anda 10 civarında Dernek katılmış görünüyor. Daha önceden 8 dernek birlikte hareket ettik buna iki tane daha ilave ettiğimizde on oluyor. 10 dernekle beraber federasyonumuzu kurduktan sonra İstanbul'da federasyonumuz ve Bursa-İzmir birleşerek onlar bir federasyon oluyorlar. Ankara'da da var ve bunların bir üst kuruluş olan Ankara'da bir Konfederasyon kurarak güçlü bir Zonguldak lobisini oluşturup Zonguldak'ın hizmet akışını hızlı bir şekilde sağlamaya çalışacağız. Zonguldak'a ne gibi hizmetler yapılır bunların ön çalışmaları yaparak birlikte hareket edeceğiz. Bu çalışmalarımızın Zonguldak için hayırlı olacağını umut ediyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi