Kızılay Zonguldak gönüllüleri ve bürokrasi eski çöp döküm alanından denize karışarak dalgalarla Kozlu Sahiline biriken evsel ve tıbbi atıkları temizlediler.

Kızılay Zonguldak Şubesinin organize ettiği etkinlikte Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Tosun, Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç ve Genç Kızılay gönüllüleri Kozlu Sahilindeki evsel ve tıbbi atıkları temizlediler.

ERGENÇ: “ÇÖPLERİMİZİ ÇÖP KUTULARINA ATALIM”

Etkinliğin amacı hakkında bilgi veren Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç; “Kozlu Sahilimizi temiz tutabilmek için buradaki evsel ve tıbbi atıkları yaklaşık 150 Genç Kızılay Gönüllüsü kardeşlerimizle birlikte tertemiz yapmak istedik. Kozlu Sahilimizi yaz aylarına hazırlayacağız. Ancak tüm halkımızı çöp konusunda daha fazla duyarlı olamaya davet ediyorum. Belediyemiz her tarafa çöp kutusu koymuş. Çöplerimizi bu çöp kovalarına atalım. Buraya gelen tüm kardeşlerimiz gönüllü olarak geldiler ve sahilimizi hiçbir çıkar gözetmeden temizlediler” dedi.

TOSUN: “ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM”

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, “Burada yapılan etkinlik herkes için örnek olabilecek bir proje. Sahildeki çöplerin toplanması noktasında güzel bir etkinlik oldu. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Aydın Ergenç Başkanım ve gönüllü kardeşlerime teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan sahillerimizi temiz tutmalarını rica ediyoruz. Belediye Başkanlarımız şehrimizin temiz olması noktasında her türlü çabayı sarf ediyorlar. Bizlerde vatandaş olarak çevremizi temiz tutarsak her taraf tertemiz olacaktır” dedi.

ALAN: “TEMİZ TUTMANIN EN GÜZEL YOLU KİRLETMEMEK”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, öncelikle vatandaşlarımızın kirletmemeyi bilmesi lazım diyerek şunları söyledi: “150 Kızılay Gönüllüsü kardeşlerimizle beraber sahillerimizin temiz tutulması anlamında bir farkındalık etkinliği düzelendi. Bizlerde seve seve burada bu etkinliğe katıldık. Temiz tutmanın en güzel yolu kirletmemek. Sahilimize baktığımızda evsel atıkların çok fazla olduğunu görüyoruz. Arkadaşlarımızda buna dikkat çekmek için bir etkinlik yaptılar. Burayı maalesef yıllarca vahşi çöp depolama alanı olarak kullanmışız. Ne yazık ki Karadeniz’in hırçın dalgaları vurdukça ister istemez Kozlu Sahilimizden Kapuz, İnağzı ve Kilimli’ye kadar bu kirliliği sahillerimizde yaşıyoruz. Bu konuyla ilgili vekillerimiz ve il başkanımızla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımıza gittik. Konuyu bizzat sayın cumhurbaşkanımıza da arz ettim. Şuan bir proje çiziliyor. Sorunu kökünden çözmek için Millet Bahçesi yapmayı düşündüğümüz yerin altındaki çöplerin dalga vurdukça sahillere yayılmaması için proje çiziliyor. İnşallah en kısa zamanda bunu da hayata geçirip Zonguldak’ımızın 50 yıldan beri kanayan yarasını bizler halledeceğiz.”

UÇAR: “ÖNCELİĞİMİZ SORUNUN KÖKTEN ÇÖZÜMÜ İÇİN PROJE BAŞLATMAK”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar: “Bugün sosyal sorumluluk kapsamı içerisinde daha temiz bir çevre adına Kızılay Zonguldak Şubemizin yapmış olduğu projeden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Yaşanabilir alanlar oluşturulabilmesi noktasında toplumumuz unda bu konuda çok hassas olması gerektiğini düşünüyorum. Şehrimizin tam merkezinde olan ve insanlarımızın çok rahat ulaşabileceği Kozlu Sahilimizin şu noktada olmasından rahatsızlık duyuyorum. Her hafta çeşitli vesilelerle bu bölgenin temizlenmesi noktasında hassasiyet gösteren belediyemiz, sivil toplum örgütlerimiz olmasına rağmen ne yazık ki vahşi çöp depolama alanındaki sorunlardan dolayı burası her geçen gün bu hale geliyor. Önceliğimiz bu sorunun kökten çözümü konusunda bir proje başlatmaktır. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Belediyemizle birlikte yapılan Millet Bahçesi projesini kısa süre içerisinde hayata geçirerek insanlarımızın hizmetine sunma çabası içerisindeyiz. Vatandaşlarımızı daha temiz çevre için daha çok duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

KÜÇÜK: “ZONGULDAK KIZILAY TEŞKİLATIMIZIN İNANILMAZ BİR ENERJİSİ VAR”

Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük ise şunları ifade etti: “Kızılay Zonguldak teşkilatımızın inanılmaz bir enerjisi var. Son bir yıl içerisinde büyüyen bir enerjisi var. Bizde onlara destek olmaya çalışıyoruz. İlde ile ilçelerde teşkilatlandılar ve bizleri Ankara’da mutlu ediyorlar. Bizde elimizden geldiğince desteğimizi devam ettiriyoruz. Zonguldak’ta Kızılaycılık anlamında çok daha güzel şeyler görmeye başlayacaksınız. Benim vazifemde bir Zonguldak çocuğu olarak desteğimi gücüm yettiğince devam ettirebilmek. Koronavirüs anlamında önümüzdeki hafta duyacağınız konular var. Bu konuları vakti geldiğinde başkanım sizlerle paylaşacak. Kızılay Zonguldak Şubemizin Kızılaycılık ve iyilik adına yaptığı çalışmalar giderek artıyor.”

Konuşmaların ardından protokol ve Kızılay gönüllüsü gençler Kozlu sahilindeki evsel ve tıbbi atıkları temizlediler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi