4768 sayılı kanunla 19 Eylül gününün Gaziler Günü ilan edilmesi münasebetiyle 19 Eylül 2021 Pazar günü kutlanacak olan Gaziler Günü Anma töreni nedeniyle Pazar günü Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlenecek.

İl Kutlama Komitesinin programına, göre, 19 Eylül 2021 Pazar günü saat 10.30 da Valilik önündeki törende Atatürk Anıtına Valilik çelengi, Belediye Başkanlığı Çelengi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı çelenkleri sunulacak.

Çelenklerin sunulmasının ardından Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunacak. Şanlı bayrağımız iki gazi tarafından göndere çekilecek.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Çantaş tarafından günün anlam ve önemini içeren konuşma yapmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilecek bir öğrenci tarafından şiir okunacak.

Valilik önündeki törenin ardından saat 10.50 da Asri Mezarlıktaki Gaziler Kabristanı ziyaret edilerek Kur’anı Kerim okunacak. Programda son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından belirlenecek iki gazi evinde ziyaret edilecek. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi