Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, 1 ay uzatılan gelir kaybı ve kira desteği yardımlarının esnaf için yeterli olmadığını söyledi.

Zor durumda olan esnafların banka tarafından arandığına dikkat çeken Küçük, “Esnaf kapalı ama bankalar açık, vergi daireleri açık, kurumlar açık esnaftan ödemelerinin yapılması talep edilmekte. Esnafımızın taksitleri en az 1 Temmuza kadar ertelenmeli” dedi.

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, açıklamasına şöyle devam etti:

GELİR KAYBI VE KİRA YARDIMI HAZİRAN SONUNA KADAR UZATILMALI

“İçişleri Bakanlığının 14 Nisan 2021 tarihli genelgesi doğrultusunda kahvehanelerimiz, çay ocaklarımız kısıtlama kapsamı içerisine girmiştir. Tam kapanma kapsamı içerisinde kısıtlanmışlardır. Gıda işletmelerimiz sadece paket servis yapabilmektedir. Bunların haricinde 14 Nisan itibariyle kahvehaneler, oyun salonları, Playstation salonları, bilardo ve spor salonlarımız genelge doğrultusunda kapatıldı. Biz 1000 lira gelir kaybı desteği ve kira desteği yardımının Nisan-Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak şekilde uzatılmasını esnafımız adına tekrar talep ediyoruz. 1 ay uzatılan gelir kaybı ve kira desteği yardımları esnafın 17 Mayısa kadar kapalı kalacak olması nedeniyle yeterli değil bunun tekrar Haziran sonuna kadar ödenmesini talep etmekteyiz.

ESNAFIN KREDİ TAKSİDİ ÖDEMELERİ ERTELENMELİ

Esnaf kapalı ama bankalar açık, vergi daireleri açık, kurumlar açık esnaftan ödemelerinin yapılması talep edilmekte. Bankalar esnafımızı arayıp taksitlerinizi ödeyin demektedir. Bu genelge doğrultusunda kooperatif kredi taksitleri 1 Temmuza kadar ertelenmiş ise esnafımızın taksitleri de en az 1 Temmuza kadar ertelenmelidir. Bu konuda esnafımız mağduriyetini ve sıkıntısını bize dile getirmektedir. Bu konuda gerçekten mağduruz. Mağdur olan işletmedeki esnafım banka tarafından aranıyor ve taksitlerin ödenmesini söylüyor. Tam kapanma kararı alınmışken hükümetimizin bunu tekrar değerlendireceğini, esnafımıza iyi bir haber vereceğini temenni ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi