İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Genel Maden İşçileri Sendikasını ziyaret etti.

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen beraberinde yönetimi ve Merkez ilçe Başkanı Dilay Küçük ile birlikte GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Türkiye Varlık Fonu ve TTK’nın geleceği hakkında düşüncelerini anlatarak şunları söyledi:

ERKMEN: “ZONGULDAK’TA MADENCİLİK ANA SEKTÖRDÜR”

“Şuan gündemde mecliste görüşülen ve Türkiye Varlık Fonu Başkanının yapmış olduğu konular var. Bunları birleştirdiğimiz zaman önümüzdeki süreçte Türkiye Taşkömürü Kurumunu da etkileyebilecek bir sürecin başlayabileceğini düşünüyoruz. Bu konuyu sendikamızla paylaşıp önümüzdeki süreci takip anlamında birlikte ne gibi strateji izlenebiliri konuşalım istedik. Zonguldak’ta madencilik ana sektördür. Dolayısıyla madencilik sektöründe çalışan pek çok arkadaşımız var. Biz her zaman üretimi en üst seviyeye çıkartalım diyoruz. Bu anlamda bizim ve sendikamızın bakış açısı aynı.

ERKMEN: “BİZ TTK YARIN SATILIYOR İDDİASINDA DEĞİLİZ”

Türkiye Varlık Fonunun 5 Ekim’de yapmış olduğu bir açıklama oldu. Şuanda ilk etapta bazısını ama ana hedef olarak bazı madenleri kendi bünyesine toplayacağını söyledi. Biz bunu hayra alamet olarak görmüyoruz. Bunlar her ne kadar bunu iyi niyet girişimi olarak yorumlasalar da bizim düşüncemiz Türkiye Varlık Fonunun altında maden holdinginin kurulmasını gelecekte bu kurumların satışına kadar varabilecek bir sonuca gidebileceğini öngörüyoruz. Bundan birkaç ay önce Varlık Fonuyla Çinli Devlet Şirketi arasında yapılan bir anlaşmayla Çinli şirketlere Türkiye’de şirket hisselerinin alınması anlamında, yapacakları yatırımlarda 5 milyar dolarlık ilk etapta kredi açıldığını bununda Türkiye Varlık Fonu aracılığıyla kullandırılacağını biliyoruz. Şunu kimse yanlış anlamasın kurum yarın satılıyor, bir ay sonra satılıyor anlamında bir iddiada değiliz biz şunu diyoruz; Bir altyapı hazırlığının var olduğunu hissediyoruz, öyle yorumluyoruz ve buna da dikkat çekip Zonguldak kamuoyunun dikkatini çekiyoruz. Bu gidişatı, altyapı hazırlığını çok iyi takip etmemiz lazım ki sonuç Zonguldak’ın aleyhine sonuçlanmasın. Bizim bütün derdimiz bu çünkü bir taraftan kurumun kendi içeresinde ki şuan ekonomik önlemler deniyor ama biz küçülmeye yönelik bir takım adımlar olarak görüyoruz. Bunu da Zonguldak’ın yararına bulmadığımızı söylüyoruz. Bu konuları Zonguldak kamuoyu ve sendikamızla paylaşıp hepimiz göz önünde bulunduralım. Bu konuda hazırlıklı olalım. Ne yapılabileceğini de hep birlikte tartışalım istiyoruz.

ERKMEN: “HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANMAK BİZE YAKIŞMAZ”

Şahıs olarak sevdiğim bir arkadaşım olan Ak Parti İl Başkanı arkadaşımızın enerji bakanlığından aldığı ve “böyle bir çalışmamız yoktur” dediği bir beyanatını okudum. Karşılıklı polemiğe girmek istemiyorum ama resmi olarak “madencilikte varlık fonuna bağlanıyor, hedef yılda şu kadar altın üretimi” deniyor. Sabah ve Takvim Gazetelerinde, “Madencilikle ilgili tüm şirketler Maden Holdingde toplanacak buna altın, kömür, demir, çinko, bakır, alüminyum ve linyit gibi madenlerin çıkarılması, işlenmesi” gibi yazılar var. Buna da “ateş olmayan yerden duman çıkmaz” denir. Dolayısıyla bunları yok sayıp ta hiçbir şey olmamış gibi davranmak bize yakışmaz.”

YEŞİL: “HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALMAK ZORUNDAYIZ”

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ise yaptığı konuşmada, “Sayın başkanımıza duyarlığından dolayı çok teşekkür ederim. Biz Ankara’da TTK ile ilgili çalışmalar içindeyken sayın başkanımız bizi bu konuda bilgilendirdi. Bu bilgilendirme sonunda bizde bir takım araştırmalar yaptık. Enerji Bakanlığımızda yaptığımız görüşmede bu konunun şuan için gündemde olmadığını öğrendik. Ama bu yarın olmayacak anlamına gelmez. Biz her türlü önlemi almak zorundayız. Zonguldak bizim, TTK bizim bir mücadele vereceksek hep birlikte vereceğiz” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi