Saadet Partisi Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Gülay, yaptığı açıklamada, “Eğitim sistemindeki aksaklıklar artık hepimizin malumu bugün burada bunların tamamını dile getirme imkânına ve zamanına sahip değiliz” dedi.

Gülay beraberinde kadın kolları üyeleri ile birlikte parti binasında 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Eğitimin sıkıntıları her geçen gün katlanarak artmaktadır. Buna karşılık hükümet, giderayak “bütün problemleri çözeceğiz” diyor” diyerek şunları söyledi:

“Maalesef eğitim sistemimiz sınavlarla birlikte bir yaz-boz tahtasına döndü. 20 yıldır iktidarda bulunan parti hala öğretmenlerle ve eğitimle ilgili elle tutulur bir şeyi ortaya koyamadı. Ne yazık ki ülkemizde, görevini icra etmekte olan kıymetli öğretmenlerimiz gerekli değeri görememektedir.

Eylül ayında atanan 20 bin öğretmen atanıp göreve başladı fakat 150 bin öğretmen ihtiyacının ve 800 bin atama bekleyen öğretmenin olduğu ülkemizde 20 bin sayısı bir mana ifade etmemektedir.

Öğretmenlerimizin görev ve yetkileri, sorumlulukları tanımlanmamıştır. Öğretmenler yaptıkları iş karşılığı adil ücret almamaktadırlar. Öğretmen maaşları yetersiz durumdadır. Öğretmenlere ekonomik açıdan nefes aldıracak adımlar atılmamaktadır. Ayrıca öğretmenlerin ek ders ücretleri günümüz ekonomik şartlarına göre çok düşük seviyededir.

Öğretmenler bizim baş tacımız. Onlar geleceğimizi yetiştiriyorlar. 'Atanamayan öğretmen', ‘sözleşmeli öğretmen' gibi birçok ayrıma tutulan öğretmenlerimiz şimdi de ‘uzman' ve ‘başöğretmen' gibi sıfatlarla ayrıştırılıyor.

Eğitimdeki performans öğretmenin değil, hükümetin sınıfta kaldığını gösteriyor. Bugün karı-koca öğretmen olan bir aile maalesef yoksulluk sınıfında yer alıyor. Önümüzdeki seçim normal bir seçim değil, adeta bir referandumdur.

Bizler, şahıslarımızın ve partilerimizin değil, ülkemizin geleceği için çabalıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak, isimleri değil sistemi değiştirmek için uğraşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da bu mücadelemize destek ve ortak olmaya davet ediyoruz. Yeni bir başlangıç ve yeni bir inşa süreci için kararlılıkla ve emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Milletimiz müsterih olsun. Bu adaletsiz düzene birlikte son vereceğiz.

Öğretmenlik toplumun en itibarlı mesleklerindendir. Bizim göz bebeğimizdir. Biz öğretmenlerimizin insanca yaşam sürdürmeleri için elimizden gelen gayreti sağlayacağız. Bu vesile ile bir kez daha öğretmenlerimizi saygı ve hürmetle selamlıyor öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi