Çaycuma ilçesinde yaşayan Tanju ve Bilgin Uslu çiftinin oğlu, doğuştan SMA ( kas hastası) olan Ferhat Uslu, ailesinin öz verisi ve Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) uygulanan "evde eğitim hizmeti" sayesinde zihinsel ve fiziksel aktivitelerde gelişme gösteriyor.

Anne ve babasının gayretiyle sınıf ortamına çevrilen odasında haftada 2 gün toplam 15 saat eğitim gören Ferhat, odasında harf ve sayı çalışmalarının yanı sıra fiziksel etkinlik uygulamaları da yapıyor.

“DOĞDUĞUNDAN BUGÜNE  ÇOK ŞEYLER YAŞADIK”

Anne Bilgin Uslu, muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır evde eğitim hizmeti aldıklarını söyledi.

Ebeveyn olarak ellerinden geldiğince çocuklarına destek olmaya çalıştıklarını anlatan Uslu, “14 yaşındaki oğlum doğuştan kas hastası. Doğduğun bu güne çok şeyler yaşadık. Bu yaşına geldi ama hastaneler çok gittik geldik. Halende gitmeye devam ediyoruz. 4 yıldır böyle. Önceden yürüyordu. 4 yıldır yürümesi durdu. 4 yıldır evde eğitim görüyor. Ondan önce okulda 4 yıl bekledim Ferhat’ı. Anasınıfından beri bekliyorum. Çok teşekkür ediyorum, devletimize milli eğitimimize. Evde eğitim aldığı için çok memnunum. Şuan ki eğitim durumu iyi, sağlık durumu da iyi, inşallah daha da iyi olacak.” diye konuştu.

“HAYATTA EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR”

Ferhat’ın öğretmeni Selin Bozdemir, 1 yıldır Ferhat’a evde eğitim verdiğini söyleyerek şunları söyledi:

“Ferhat 8. sınıf öğrencisi haftada 2 iki gün, 13.00 ile 16.00 aralığın da birlikte ders çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının çıkarmış olduğu yasa gereği Ferhat Uslu’ya evde eğitim vermekteyim. Bu yıl eğitim vermeye başladım. Türkçe, matematik, inkılap tarihi, din kültürü ve fen bilimleri dersi görmekteyiz. Bu ders aralığında kodlamalar yapmakta ve zeka oyunları oynamaktayız.  Ferhat örnek alınması gereken bir öğrencim. Hayata bağlılığı tutuşu bizi mutlu ediyor. Her zaman birlikte güzel vakit geçirdiğimize inanıyorum. Her hafta yeni yeni etkinlikler yapıyoruz. Çoğu zaman aslında dersi sabırsızlıkla bekliyoruz. Hayatta en büyük engel sevgisizliktir. Sevgi saygı çerçevesinde birbirimizle aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur” (Gönül DOMBAYCI)

Editör: Haber Merkezi