CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Vali Erdoğan Bektaş’ın, Zonguldak’ta 137 sağlık çalışanın coronavirüse yakalanması ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

Demirtaş, açıklamasında, “Sürecin başından bu yana halk sağlığı için canını ortaya koyan sağlık kahramanlarını ihmal, dikkatsizlik ve durumu anlamamakla suçlamak devlet adamlığına yakışmaz. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü günden bu yana Zonguldak’ta gereken hiçbir önlemi almayan valinin kendi suçunu örtmek için sağlık çalışanlarını hedef göstermesi bir özürle geçiştirilemez. Burada bir ihmal ve dikkatsizlik varsa onun sorumlusu Zonguldak Valisidir” dedi.

UYARILARI DİNLEMEDİ!

CHP’li Demirtaş; “Coronavirüsün Türkiye’de görüldüğü ilk andan itibaren kahramanca ve fedakarca çalışan sağlık çalışanlarını suçlamak ancak bu sürecin önemini anlamamış olan birisinin yapabileceği bir davranıştır” ifadesini kullandı.

Demirtaş, sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu ekipmanlarını eksiksiz bir şekilde temin etmenin Sağlık Bakanlığı’nın görevi olduğunu hatırlattı.

“SAĞLIK ÇALIŞANINA KONAKLAMA SAĞLAMAK LÜTUF DEĞİL, GÖREV VE SORUMLULUKTUR!”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın, “137 tane sağlıkçımız var. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Yemek ücreti de almadık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkide yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya sokuyorlar hem bizi sıkıntıya soktular. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran bir olaydır. Sağlıkçılarımızın bize getirdiği yük olmasaydı belki de bugün geri dönüşü konuşuyor olacaktık” sözlerini de eleştirdi.

CHP’li Demirtaş; “ Zonguldak Valisi Bektaş, sağlık çalışanları için devletin sağlaması gereken olanakları bir lütufmuş gibi göstermeye çalışmıştır. Onlardan ücret almadık, yemek ücreti de almadık gibi bir ifade çirkindir, ayıptır. Hele hele, sağlık konusunda uzman kişilerin sosyal ilişkilerinde dikkatsizlikle suçlanması, sağlık konusunda hiçbir uzmanlığı olmayan valinin söyleyebileceği sözler olamaz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi