Kilimli PTT şubesinde vezne görevlisi olarak çalışan ve aynı zamanda KESK’e bağlı Haber-Sen sendikasının genel sekreterliğini de yapan İbrahim Damatoğlu, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine sürgün edildi.

PTT tarafından eleman yetersizliği nedeniyle tayini çıkarılan Damatoğlu’nun daha önce de, ceza amaçlı olarak il içinde görev yeri değiştirilmiş, bir dönem de açığa alınmıştı. Her defasında yapılan işlem haksız bulunarak mahkeme kararı ile görevine iade edilen Damatoğlu, 10 Aralık’ 2015’te, 103 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Gar katliamında yaralananlar arasında da yer aldı. 

Sendikanın Ankara’daki genel merkezinde KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen’in de katılımıyla sürgünü protesto için bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı okuyan Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, “PTT emekçileri, Covid-19 pandemisi sürecinde, yoğun bir şekilde çalışarak milyonlarca yurttaşa hizmet üretmeye devam etmektedir. Pandemi sürecinin en başında, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) olarak hazırladığımız resmi yazı ile PTT Genel Müdürlüğü bilgilendirilerek ortaya çıkabilecek tehlikeler hakkında uyarılar yapılmıştır. Ancak Genel Müdürlük uyarılarımızı dikkate almamış ve gerekli adımları atmamıştır. Çalışma koşullarının düzeltilmesini isteyen üye ve yöneticilerimiz sürgün ediliyor. Yapılan işlem tüm yasalara ve İLO mevzuatına aykırılık teşkil ediyor. Pandemiye karşı tedbirlerin alınmasını isteyen emekçilerin sürgünü insanlık suçudur”

HAKSIZ VE HUKUKSUZ UYGULAMALARA KARŞI HER KOŞULDA MÜCADELE EDECEĞİZ

Balcan açıklamasını, “Kurulduğu günden bu yana nitelikli kamusal hizmeti savunan Sendikamız HABER-SEN, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı her koşulda mücadele etmiştir; bugün de bu mücadelesini sürdürmektedir. Sürgünlere, özelleştirmeye, güvencesiz ve esnek çalışmaya, performans sistemine yani çalışma hayatında iş barışını bozan tüm uygulamalara karşı sesini yükseltmiştir; bundan sonra da güçlü biçimde itirazını sürdürecektir. PTT yönetimine sesleniyoruz, haksız hukuksuz kararınızdan vazgeçin. Sendikamız Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nun sürgününü durdurun” diyerek tamamladı.  (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi