Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde meydana gelen olayda yaşlı bir kişi birden yere düştü. Yaşanan olayda yaşlı kişiye bir polis memuru ve vatandaş dakikalarda kalp masajı yaptı.

Edinilen bilgiye göre, 56 yaşındaki İbrahim Taş, kızı ile birlikte Devrim Bulvarı’nda yürüdüğü sırada, iddiaya göre bir anda düştü. Bir banka önünde yaşanan olayda, başında kanama da olan Taş, bilincini yitirdi. O sırada oradan geçen polis memuru Niyazi Can ve bir başka vatandaş, sırayla suni teneffüs ve kalp mesajı yaptıkları adamı hayata döndürmeye çalıştılar.

Yere düşen şahsa dakikalarca kalp masajı  sürdüğü sırada, kızı ise babasının başında gözyaşı döktü. “Ne olur baba” diye haykıran kadın, bir yandan da telefonla konuştuğu yakınından durumu anlatarak yardım istedi. Öte yandan, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yakup Yılmaz da, endişeli gözlerle olayı izledi.

Çok geç geçmeden olay yerine gelen 112 Sağlık ekipleri, çevredekilerin de yardımı ile ambulansa aldıkları şahsa, ambulans içinde de kalp masajına devam ettiler. Yaklaşık 10 dakika ambulans içinde hayata döndürülmeye çalışılan yaşlı vatandaş, daha sonra Özel Echomar Hastanesi’ne kaldırıldı. 

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kalp krizi geçiren bir kişiye polis memuru uzun süre kalp masajı yaptı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan 56 yaşındaki adam yaşama tutunamadı.

Edinilen bilgilere göre, yakınları ile birlikte AVM civarında bulunan İbrahim Taş (56), bir anda yere yığıldı. O esnada bölgeden tesadüfen geçen polis ekibi şahsa müdahalede bulundu. Yerde yatan adam için 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu.

Olay yerinde bulunan polis memuru, sağlık ekipleri gelince kadar şahsa kalp masajı yaptı. Şahsın yakınları, polisin müdahalesini gözyaşları içerisinde takip etti. Sağlık ekibi tarafından ambulansa alınan adam, ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. İbrahim Taş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti

Editör: Haber Merkezi