TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Çağlar Öztürk, 57 yıldır kullanmakta oldukları binadan tahliye edilmek istenmelerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

“114 yıllık tarihle geçen 57 yıllık öykümüz” imza kampanyasında konuşan Öztürk; “Bizim adımıza konuşanlar kentin tarihini, maden mühendislerinin tarihini, maden işçisinin tarihini ve havzanın tarihini bilerek konuşsun” dedi.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Çağlar Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti.

BİZİM ADIMIZA KONUŞANLAR HAVZANIN TARİHİNİ BİLEREK KONUŞSUN

“Bu kentin varoluş nedeni taşkömürüdür. Taşkömürüyle var olmuş bu kentte mutlaka maden işçisi ve maden mühendislerinin varlığı hissedilmelidir. Bizim adımıza konuşanlar kentin tarihini, maden mühendislerinin tarihini, maden işçisinin tarihini ve havzanın tarihini bilerek konuşsun. Yoksa biz zaten kendi adımıza konuşmayı biliyoruz. İmza kampanyamıza sadece kent merkezinde değil havzanın çeşitli yerlerinde, işçilerin yoğun olarak çalıştığı yerlerde devam ediyor. Ayrıca internet üzerinden de imza kampanyamız var ona da yoğun bir katılım var.

BU HAVZA BU MADENLER YAŞAMALI YAŞATILMALI

Amacımız Zonguldak halkının maden mühendisleri odasını tanıması ve maden mühendislerine sahip çıkması. Şuanda dünyada taşkömüründe müthiş bir fiyat artışı var. Demek ki biz bunu söylerken, geçmişte taşkömürü raporları hazırlarken ve taşkömürünün vazgeçilmez bir unsur olduğunu söylerken çok haklıymışız. Taşkömürünün tonu dolarla telaffuz bile edilemiyor şuanda 1600 ila 2500 lira fiyatı var. Bu da bizim ne kadar haklı olduğumuzu, bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu, bizim raporlarımızın ne kadar bilimsel olduğunu gösteriyor. Bu havzada Maden Mühendisleri Odası 21 tane bilimsel kongre yaptı. Bu kongrelerin hepsi kömür kongresi ve taşkömürü ağırlıklı kongrelerdi. Bu kongrelerde bu raporlar, öneriler dile getirildi ama hiç kimse dinlemedi Türkiye Taşkömürleri Kurumunun bugün geldiği durumda bundan ibaret. Ayrıca Türkiye Taşkömürü Kurumunun zarar ettiğini ve kapatılması gerektiğini, bu alandan çekilmesi gerektiğini söyleyenler abesle iştigal ediyorlar. Bu havza bu madenler yaşamalı yaşatılmalı ve mutlaka yoğun teknolojik atılımlarla bir adım öteye taşınmalıdır.

MADEN MÜHENDİSLERİ ODASININ TAHLİYESİNİN İSTENMESİ KABUL EDİLEMEZ

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesinin kullanımına tahsisli ve 57 yıldır kullanmakta olduğu binanın mülkiyetinin Türkiye Taşkömürleri Kurumundan alınarak bir başka amaçla kullanımına sunulması ve Maden Mühendisleri Odasının tahliyesinin istenmesi kabul edilemez. Bu karardan vazgeçilmesini talep ediyor yetkilileri göreve davet ediyoruz” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi