Üç dönemdir Beycuma Belde Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yapan Vural Kundakçıoğlu, tek amacının şahsi beklenti içinde olmadan beldeye hizmet etmek olduğunu söyledi.

Kundakçıoğlu, “Beycuma’nın suyu sert insanı merttir. Ne mutlu ki böyle güzel insanların olduğu bir yerde doğdum büyüdüm ve hizmet ediyorum. Beycuma halkına hizmet etmek benim için bir ayrıcalıktır” dedi.

Zonguldak’ın merkeze bağlı Beycuma Belde Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

BEYCUMA BELEDİYESİ OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIN MEHVELERİNİ ALMAYA BAŞLADIK

“Beycuma Belde Belediyesinde halkımızın teveccühü ile üç dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yapmaktayım. İlk belediye başkanı olduğum dönemde belediyenin işinin zor olduğunu biliyordum. İlk dönemimizde Beycuma Beldemize hizmetleri hızlı bir şekilde nasıl kazandırabiliriz diye plan ve programlarımızı yaptık çünkü kısa vadede her şeyi yapmamız mümkün değildi. Çünkü belediyemiz ekonomik ve hantal yapısıyla biraz sıkıntılı bir belediyeydi. Üçüncü dönemimizde ise yaptığımız çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de Beycuma’da güzel şeyler olacak.

YOLUN BİTMESİYLE MESAFE 15 KİLOMETRE KISALACAK

Beycuma-Karaman arası ile Beycuma-Devrek arasındaki 23 kilometrelik yolun yapılması çok önemliydi. Bu yolumuzun 6 kilometresinin ihalesi yapıldı ve faaliyete geçti. Kısa bir bölüm kaldı inşallah o da kısa bir süre içerisinde yapılacak. Beycuma-Karaman arasında Karayolları tarafından yaptığımız yol Beycuma’ya bakış açısını değiştirdi. Bir beldeye girildiği yapılan yol ile insanlara hissettirildi. Bu yolu Devrek’e kadar tamamladığımız zaman ana yolu 15 kilometre kısaltan bir yol olacak. Ankara’dan Zonguldak’a gelen insanların büyük çoğunluğunun Beycuma güzergahını kullanacağına inanıyorum. Çünkü 15 kilometre kısalan bir yolun herkes tarafından kullanılacağına inanıyoruz. Bu yol bittiği zaman bir Beycumalı olarak en büyük hayallerimden birini gerçekleştirmiş olacağım. Çünkü yolu olmayan hiçbir yerleşim yerinin gelişme şansı yok.

İŞ İNSANI AKIN TATOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Beycuma Beldemize 80 kişilik Huzurevi yapılacak. Bu huzurevini ilk gündeme getirdiğim zaman bakanlık bize o dönem eski yol olduğu için bu şartlarda huzurevi için izin veremeyeceklerini söyledi. Bizde yolun yapılacağını ve yapıldıktan sonra nasıl olacağını proje üzerinden göstererek bakanlığı ikna ettik. Nihayetinde yolumuz yapıldı ve huzurevinin yapımı için onayımız gerçekleşti. Beycuma Beldemizde bulunan 4.772,90 m² yüzölçümlü arsa üzerine Hayırsever Tat Metal Çelik Sanayi sahibi Akın Tatoğlu tarafından 80 yatak kapasiteli bağış yoluyla Huzurevi inşaatı yapılarak bakanlığa hibe edecek. Bu vesileyle Beycumalı hemşerimiz iş insanı Akın Tatoğlu Beye ve bu sürece katkı veren Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile İl Genel Meclisi üyemiz İsmail Terzi’ye Beycuma halkı olarak çok teşekkür ediyoruz.

BELEDİYE ŞANTİYEMİZ ÖRNEK VE GÜÇLÜ BİR ŞANTİYE OLDU

Beycuma Belediyemizin inşaat şantiyesi eski dönemde çok güçsüzdü. Şantiyemizi komple yenileyerek araç ve gereçlerimizle düzenledik. İnanıyorum ki Beycuma Belediyemizin şantiyesi kendi nüfus aralığımızdaki beldelerin arasında örnek ve güçlü bir şantiye haline geldi. Bunların bir kısmını bakanlıklardan milletvekillerimizin destekleriyle hibe yoluyla aldık. Bir kısmını da belediyemizin kendi bütçesinden aldık. Kendi bütçemizden bir JCB iş makinası, bir kamyon, bir cenaze aracı ile çift kabin hizmet aracını almış olduk. Kendi bütçemizden aldığımız araçların hiçbir borcu yok. Bugün bu araçları kendi bütçemizden almaya kalksak 5 milyon civarında bir rakam tutuyor. Demek ki bu araçları belediyemize kazandırırken biz büyük bir iş başarmışız.

VATANDAŞLARIMIZI SUSUZ BIRAKMADIK

Beldemizde 14 yıl önce bir sel olmuştu. İçme suyumuz 17 kilometre uzaktan su motoru tarafından basılıyordu. Bu şekilde hem maliyet çok yüksekti hem de sel nedeniyle kullanılamaz hale gelmişti. Bu nedenle hemen çalışmalara başladık. Vatandaşlarımızı susuz bırakmamak için belirli yerlere sondaj kazarak o gün bugündür susuz bırakmadık. DSİ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Karadere dediğimiz bölgenin üst tarafında içme suyu barajı şeklinde su tutucu yaptırarak yaklaşık 50 bin metreküp civarında suyu tutan bir yapıyı DSİ aracılığıyla beldemize kazandırdık. Geçtiğimiz yıl belediyemize devri gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl içme suyu irsaliye hattı borularını İller Bankası hibe olarak belediyemize verdi. Bu konuda da bizlerden desteğini hiç esirgemeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile vekilimiz Hamdi Uçar’a teşekkür ediyoruz. Bu yıl içerisinde de barajdaki suyun irsaliye hatlarına döşeme işi, su tutucuları ile arıtma sistemlerini bitirip beldemizin hizmetine sunmuş olacağız. Taşkın koruma işi de DSİ tarafından yapıldı. Tabi Cenabı Allah’ın metrekareye düşüreceği yağmuru bilemeyiz ama bundan önceki yaşadığımız selleri yaşamak için biz elimizden gelen tedbirleri aldık.

120 KONUTLUK TOKİ PROJEMİZ VAR

Türkiye’de ilk örnek olarak yapılan modern PTT bank binasını beldemize kazandırarak halkımızın hizmetine sunduk. Halkımızın istekleri doğrultusunda 112 Sağlık İstasyonu ve Sağlık Ocağı Aile Hekimliği binasını Sağlık Bakanlığına yaptırarak 500 metrekare olan yeni hizmet binasını Beycuma halkının hizmetine sunduk. Ben belediye başkanı olduğumda Bankamız geçmişte kapanmıştı insanlarımız Zonguldak, Devrek veya başka ilçelere parasını çekmeye gidiyordu. Ziraat Bankası Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Ziraat Bankası ATM’sini beldemize kazandırdık. Artık vatandaşlarımız bir başka yere girmeden buradaki ATM’den maaşını çekebiliyor. Futbol Sahasını Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptırdık. Etrafında dolgu alanı vardı o alanı yaklaşık 2 bin kamyon toprak doldurduk. Etrafını çevre düzenlemesi ile küçük bir millet bahçesi haline dönüştüreceğiz. 120 konutluk TOKİ Projemiz var ve bu projemize çok büyük talep var.

BELDEMİZDE PARKE VEYA ASFALT OMAYAN YOL KALMAYACAK

Parke yol çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Beycumamızda yapılmayan çok az bir yol ağımız kaldı. Bu yollarımızın bir kısmını bu yıl içinde kalanı da önümüzdeki yıl tamamlayacağız. Beycumamızda parke veya asfalt olmayan hiçbir yolumuz kalmayacak. Dağınık olarak 7 mahallemiz var ama vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çalışmalarımız devam ediyor. Tüm mahallelerimize eşit hizmet vermeye gayret ediyoruz. Karakol Binamız çarşı merkezindeydi. Bakanlıkla ve Jandarma Genel Komutanlığıyla görüşerek cezaevinin girişine modern bir karakol binasını beldemize kazandırmış olduk. Adalet Bakanlığıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde beldemize 250 kişilik açık cezaevi kazandırmış olduk. Beldemizde konut sorunu vardı 40 adet lojman yaptık. 40 adet lojman 40 aile demek. Oradaki personel arkadaşlarımız orada kalıyorlar buranın esnafından alışveriş yapıyorlar. Bu da bizim için önemliydi. Ayrıca belde nüfusumuza da katkı sunmuş olduk. Ben 2009 yılında belediye başkanı olduğumda beldemizin nüfusu 2 bin 356 idi bugün 3 bin 350 civarında nüfusumuz var. Bu gelirimizin de artması anlamına geliyor.

KAPALI SPOR SALONU İNŞAATI BAŞLAYACAK

Yine şantiyemizde bulunan personellerimizi en verimli şekilde çalıştırmaya gayret ettik. Şantiyemizde ki personellerimizde ellerinden geldiğince verimli çalışmaya gayret ettiler hepsine teşekkür ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarda onlarında büyük emeği var. Önümüzdeki günlerde beldemizde kapalı spor salonu inşaatı başlayacak. Yatırıma girdi, zemin etüt çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Hızlı bir şekilde kapalı spor salonunu beldemize kazandırıp onun etrafındaki 3 dönüm araziye çocuk oyun gurupları, açık spor alanları şeklinde çevre düzenlemesi yapılacak. Bunun yapımını da iş insanı Hayrettin Yavuz ağabeyimiz üstlendi. Ayrıca Merkez Cami düzenlemesi de Hayrettin Yavuz ağabey tarafından karşılandı. Hayrettin Yavuz ağabeyimize belde halkım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde iş insanlarımızın destekleriyle beldemiz daha güzel olacak. Kent Merkezi projemiz var ona da başlamış olduk. Burada da işadamlarımızın desteğini isteyeceğiz. Belki küçük ama şirin bir kent meydanımız olacak.

BEYCUMAMIZIN DEĞERLERİ ÇOK FAZLA

Beycuma Belediyesi olarak ‘Beycumalıar buluşuyor’ adı altında birlik beraberlik kahvaltısı düzenledik. O programımızda Beycumalı esnaflar, işadamları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinde görev yapan arkadaşlarımızı bir araya getirdik. Güzel bir toplantı oldu. İnsanlarımıza beldemizde yapmış olduğumuz çalışmaları orada anlatmış olduk hem de uzun zamandır birbirini göremeyen insanlar bir arada olmuş oldular. Bizde ortak noktamızın Beycuma olduğunu onlara anlatmış olduk. Bundan sonrası içinde el birliğiyle Beycumamıza neler yapabilir izi konuştuk. Çünkü Beycumamızın gerçekten değerleri çok fazla. Belki bir araya gelinmediğinden fark edilmiyor ama baktığımızda Türkiye’de sıralamaya girmiş 500 sanayici arasında ilk 30’da olan işadamları bizim beldemizden. Türkiye’ye mal olmuşlar ama bizim beldemizin insanları olan ağabeylerimiz. Bu da Beycumamız için çok büyük bir değerdir.

BEYCUMA’YA KATKI SAĞLAYACAK HERKESE KAPIMIZ AÇIK

Beycumaya katkı sağlayacak herkese kapımız açık. Başka Beycuma yok. Beycuma’da yapılacak işler var. Katkı sağlamak isteyen bizlere ulaşabilir. Bu birlikteliği geleneksel hale getirmek için Beycumalılar Derneği kurmak istiyorum. Bu dernek, hastalara, yardım muhtaç ailelere öğrenciler burs versin istiyorum. Beycumalı olup yurt dışında il dışında olan Beycumalılar arasında köprü olsun istiyorum. Ancak bu dernek güçlü isimlerden kurulsun iş insanlarımızın destek vermesini çok istiyorum. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere diğer illerimizde faaliyet gösteren işadamlarımızdan gerektiği zamanlarda fikir ve destek alacağız. Almanya’da yaşayan hemşerilerimizden de beldemize yatırım yapmalarını, destek olmalarını istiyoruz. Bu kahvaltı programımızın amacı da zaten buydu. Bu toplantımızın asla siyasi bir amacı yoktur. Her görüşten Beycumalı arkadaşlarımız etkinliğimize katıldı. Çünkü hepimizin ortak bir noktası var o da Beycuma beldemiz. Orada da söyledim buradan da söylüyorum “Beycumalı olmak ayrıcalıktır.” İşadamlarımızda, halkımızda bunun farkında olduğunu biliyorum.

TEK AMACIM ŞAHSİ BEKLENTİ İÇİNDE OLMADAN BELDEMİZE HİZMET ETMEK

Ben 26 yaşında Beycuma Belediye Meclis üyesi oldum, 2004-2009 yılları arasında Muratlı Mahallesi, Muhtarlığı yaptım. 2009 yılında da 37 yaşında Beycuma Belde Belediye Başkanı oldum. Üçüncü dönem belediye başkanlığı yapıyorum. Artık yaşım 50 oldu ve yaşı bizden genç olanlara ağabey olma yolunda ilerliyoruz. Çünkü bizimde ağabeylerimiz, büyüklerimiz var. Sağolsun Beycuma halkı bizden desteklerini esirgemeyerek 3 dönem yüksek oy oranıyla belediye başkanı seçtiler. İlk dönem yüzde 61, ikinci dönem 63 ve üçüncü dönem yüzde 68 oy oranıyla seçimi aldık. Tek amacım şahsi beklenti içinde olmadan beldemize hizmet etmek oldu. Bundan sonrada hangi görevde olursak olalım Beycumamıza fikriyatımızla, zikri yatımızla, maddiyatımızla ne gerekiyorsa gece-gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Beycuma bundan sonra yapılacak çalışmalarla da Zonguldak’ta fark yaratacak.” Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi