Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin ULAKBİM ile yaptığı görüşmeler ve gereksinim duyulan noktalarda altyapısal iyileştirmeler neticesinde 1 Gbps olan hat hızımız 2 Gbps e çıkarıldı. Son yapılan yenilikle, artık internet üniversitemizde daha da hızlı kullanılacak.

Yapılan çalışmalar neticesinde öğrenci ve akademik personelin araştırma - geliştirme, bilimsel çalışmalar ve kesintisiz ve daha güvenli altyapıya sahip iletişim ortamlarında daha hızlı ve etkin bir şekilde yararlanmaları planlanarak hizmete sunuldu.

KABLOSUZ ERİŞİM AĞI EDUROAM’UN KAPSAMA ALANI GENİŞLETİLDİ

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Merkez ve Dış Kampüslere ait internet ağı kapsama alanları yaygınlaştırıldı. Kapalı ve açık alanlardaki kablosuz erişim cihazı sayısı 175'e çıkarıldı. Kablosuz cihazlar, yapılan testler sonucunda en etkin noktalarda kurulması sağlandı.

Üniversitenin Fakülte, Enstitü ve ihtiyaç duyulan idari birimlerine ait bilişim altyapısı günden güne yatırımlar yapılarak ağ güvenliği ve çekim kapasitesi günden güne arttırılmaya devam edecek. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi