Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Ramazan ayının üçüncü günü 4 Nisan 2022 Pazartesi günü Dedeman Otel’de basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Dedeman Otel’de düzenlenen iftar yemeğine, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, eşi Ceyda Alan, Belediye Meclis üyesi Gökhan Çüteli, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Emen, Kozlu Gazeteciler Derneği Başkanı Tansel Kardeş, yerel gazetelerin temsilcileri, ajanslar katıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yaptığı açıklamada, “Şehrimizde görev yapan basın mensuplarımız ile iftar yemeğinde bir araya geldik. Katılımlarından ötürü teşekkür ediyor, kendilerine hayırlı ramazanlar ve çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

İftar yemeğinin ardından Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, çeşitli konularda açıklamalarda bulunurken, devam eden projeler ve yapılacak olan projeler ile gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Alan açıklamasında, Merkez Çarşısı yıkımının tüm hızıyla devam ettiğini ve ardından Fevkani Köprüsü’nün yıkımı içinde köprü altı esnafına tebligat yolladıklarını belirterek “Gazetelere destek anlamında elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Yerel basına merhem olalım istiyoruz. Bu konu Mayıs’ta tekrardan gündemde olacak. Balıkçı pazarındaki esnaflarımıza yakışır bir şekilde bir proje çalışması içerisindeyiz. Kalıcı bir şey olsun istiyoruz. Biraz daha sabırlı olmak gerekiyor. Herkes yer istiyor. Ama öyle he deyince de olmuyor. Belediye borçları konuşuluyor. 30 milyona yakın bir borç söz konusu olan bir meblağ var. Uzun yıllarla birlikte faizle birlikte bu oran 30 milyonun üstüne çıktı. Üst düzey görüşmeler yaptık. Eski borçlar diye bir mazeret üretecek değiliz. Öyle ki, kısa zamanda da bu anlamda güzel bir haber vereceğimi düşünüyorum. Kamuoyunda aleyhimize konuşanların yada bu anlamda haber yapanlarında ne niyetle yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Ufak işlerle aklı sıra bizim moral motivasyonumuzu bozmaya çalışıyorlar. Zonguldak’ta çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de lavuar alanı ikinci etap çalışması olarak köprü altı esnafımızla bir araya geldik. Onların beklentileri var. Şu an yer arayışı içerisindeyiz. O esnaf arkadaşları da mağdur etmek istemiyoruz. Oradaki esnaf arkadaşlara da tebligatları yapmaya başladık. 120 gün süre verdik onlara. Ağustos ayı içerisinde de çalışmalara başlayacağız. Köprü ortadan kalktıktan sonra da görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için dere ıslahı çalışmasına başlayacağız” dedi.

LAVUAR ALANINA MAYIS’TA KAZMAYI VURACAĞIZ

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan,” Lavuar alanına Mayıs’ta ilk kazmayı vuracağız. Bende büyük sabırsızlıkla bekliyorum. Fevkani köprüsü Ortadoğu üniversitesinin raporuyla yıkılıyor Köprü altı esnafınızla biraya geldik. Kimseyi mağdur etme gibi bir durumumuz yok. Ali Kaban Valimiz zamanında Uzunmehmet alanındaki alanı Üniversiteye devretti. Oranın haftada 2 gün halkımıza açılmasını istedik. Önümüzdeki günlerde orayla ilgili net bir karar olacak. Sahil projesinin çok az bir işi kaldı. Bende bu sorudan sıkıldım” diye konuştu.

15 YIL ÇALIŞTIĞIM KURUMDA BENİM DE SÖZ HAKKIM OLSUN

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Kızılay’da yaşanan sürece değinerek “Kızılay 2 ay yıpratıldı. Bu bizim 5.başkanımız. Türkiye’de dereceler kırdık. Bırakın 15 sene çalıştığım kurumda benimde söz hakkım olsun. Vali bey çok güzel konuşmuş. Ben 15 senemi verdim Kızılay’a. Kızılay Selim’den daha büyük. Dünyanın en büyük yardım kuruluşu. Kızılay halkın. Kızılay 2 ay yıpratıldı. Bu bizim 5.başkanımız. Kongreye beni davet etmediler. İlkine de beni davet etmediler” dedi. (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi