Zonguldak Ereğli'si Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bozhane’deki balıkçı lokantalarının yaşadığı sorunu çözmek için kentte ilk defa ‘Kaymakamlık, Milli Emlak, Tarım ve Belediye’ arasında konsensüs oluştuğunu belirtti.

Siyasilere de çağrı yapan Posbıyık, “Bürokrasinin gösterdiği bu yürekliliği, siyasiler de göstermeli, 20 yıllık sorun çözülmeli” dedi.

Başkan Posbıyık, sorunu çözmek için Meclise getirdikleri  ‘Günü birlik turizm alanı’ imar değişikliğine ‘Hayır’ oylu kullanan AK Parti grubuna tepki gösterdi, “Ben her zaman balıkçıların da lokantacıların da yanındayım. Bu kararınızdan sonra bana kimse Ereğli milliyetçisiyim, Ereğli sevdalısıyım demesin” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunda balıkçı lokantalarının yaşadığı ruhsat sorununun çözümü için çok önemli bir adım atıldı. Bölgenin ‘Günübirlik Turizm Alanı’ olması yönündeki imar değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi.

Balıkçı lokantalarının yaşadığı ruhsat sorununun çözümü için yapılan imar değişikliği maddesine ‘hayır’ oyu kullanan AK Parti grubu ile itirazlarını dile getiren grup sözcüsü Mustafa Kumaş ve Numan Korkmaz’a ‘Ereğli’nin sorunlarını çözmek için cesaretli olun’ tavsiyesinde bulunan Başkan Posbıyık, ‘Kaymakam çırpınıyor. Ereğli Milliyetçileri, Ereğli sevdalıları nerede. Burası Türkiye Cumhuriyeti, parti devleti değil,  Bozhane’yi düzeltmeye çalışıyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi