Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu yaptığı açıklamada, ‘İntibak yasamızı istiyoruz’ dedi.

10 bin lira maaş alana da %42,35, 3500 lira maaş alana da %42.35'in adaletsizlik olduğunu belirten Mustafa Sarıoğlu, şunları söyledi:

"Bugün açıklanan %42.35 adaletsizliğin ve hukuksuzluğun devam ettiğini gösteriyor. Nedeni şu; 10 bin lira emekli maaş alan da var, 3.500 lira emekli maaşı alan da var. Şimdi intibak yasası çıkmadığı müddetçe az alana az, çok olana çok ve aradaki makas gittikçe de açılıyor.

O bakımdan ülkemizi yönetenlere defalarca seslendik ve yine sesleniyoruz. Sayın eski cumhurbaşkanımızı ziyaret ettiğimizde kendisine şöyle demiştik. Bu adaletsiz maaş dağılımına son veriniz demiştik. Ancak Sayın cumhurbaşkanımız ile halen daha görüşemedik ve derdimizi de anlatamadık.

10 bin lira maaş alana da %42,35, 3500 lira maaş alana da %42.35. Bu adaletsizlik değil midir.

Eğer bu konuda gereği yapılmaz, intibak yasamız çıkmaz ise vakti geldiğinde emekli gereğini yapacaktır ve herkesi emeğin ve emeklinin başkenti Zonguldak'tan bu konuda uyarıyorum" (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi