Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Türkiye’nin birinci önceliğinin ekonomi olması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Memur maaşlarının belirlenmesinde 6 aylık periyotlar kesinlikle doğru değildir doğru olan rahmetli Erbakan Hocanın getirmiş olduğu eşel mobil sistemidir diyen Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, açıklamasına şöyle devam etti:

ÇÖZÜM EŞEL MOBİL SİSTEMİDİR

“Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Mart ayında Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı maalesef 4.622 lira, yoksulluk sınırı ise 13.465 lira olarak tespit edildi. Başka bir ifade ile söyleyecek olursak asgari ücretin 4.253 lira olduğu ülkemizde gelinen noktaya baktığımızda açlık sınırının 4.622 lira olması demek bugün itibarıyla asgari ücret ve asgari ücretin altında çalışan kesimin aynı zamanda açlık sınırının altında çalıştığını görüyoruz. Özellikle ekonomik olarak ülkemizdeki nüfusumuzun büyük çoğunluğunun ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunun göstergesidir. Memurlar olarak olaya baktığımızda Ocak ayında yürürlüğe giren 6. dönem toplu sözleşme sonrası yapılan yüzde 7’lik zam aradan 3 ay geçmesine rağmen tamamen erimiş ve rakamlara baktığımızda 3 aylık süreç sonrasında memur arkadaşlarımız enflasyon farkı olarak daha şimdiden yüzde 15,31’lik bir artış istemek zorunda kalmıştır. Onun için biz Memur-Sen olarak söylüyoruz; memur maaşlarının belirlenmesinde 6 aylık periyotlar kesinlikle doğru değildir doğru olan 54’üncü hükümetin efsane başbakanı rahmetli Erbakan Hocanın getirmiş olduğu eşel mobil sistemidir.

TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ EKONOMİ OLMALI

Bu ne demekti? Her ay enflasyon hesaplandığında maaş zammının üstünde bir enflasyon çıkıyorsa otomatikman o ay maaş hesaplamalarında eşel mobil sisteminin maaşa yansıtılması demekti. Eğer bu olursa memur arkadaşlarımızın kayıpları noktasında biraz daha kayıplar önlenmiş olur. Bakıldığında yüzde 61,14 lük enflasyon bile Türkiye’de alım gücünün ne kadar düştüğünün göstergesidir. Bu açıklanan enflasyon rakamları TÜİK in enflasyon rakamları oysa halkın sokakta karşılaştığı gerçek enflasyon rakamları TÜİK in açıkladığı açıkladığı enflasyon rakamlarının çok daha üzerinde olduğunu, halkın alım gücünün ve yaşam kalitesinin çok daha aşağılarda olduğunu biz biliyoruz. Dolayısıyla yetkilileri bu konuda eşel mobil sistemini biran önce uygulamaya ve milletin ekonomik sıkıntılarının çözümü noktasında Türkiye’nin birinci önceliğinin ekonomi olmasına davet ediyoruz. Maliye Bakanımızın özellikle Temmuz ayından sonra enflasyon düşecek açıklamasını şimdi revizyon edip Aralık’tan sonra enflasyon düşecek demesi bizim için artık inandırıcılığını kaybetmiş durumdadır. Biz daha öncede söyledik; keşke ülkemizde bu enflasyon olmasa bizde hiç zam almasak ama açıklanan enflasyonla gerçekleşen enflasyon farklıysa Aralık ayından itibaren enflasyonda bir düşüş beklenmiyorsa hükümetin bu gelir kayıplarının önlenmesi ve halkın rahatlaması noktasında daha acil önlem almalı. Türkiye’nin bir tek gündeminin ekonomik sorunların çözülmesi olması gerektiğine inanıyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi