Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak, “30 Ağustos Zaferi, Büyük Türk Milleti’nin varlık nedenidir” dedi.

Bu büyük Şanlı Zafer Bayramımız hepimize, Yüce Türk Ulus’una kutlu olsun diyen Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi, açıklamasına şöyle devam etti:

“30 Ağustos Zaferi, Büyük Türk Milleti’nin varlık nedenidir. Anadolu’nun sonsuza dek Vatan Toprağı olduğunun ifadesidir. Emperyalizmin kesin yenilgisidir. Tarih sayfalarındaki en şanlı zaferin adıdır. 30 Ağustos, bütün zaferlerin içinde üstün değer ve öneme sahiptir. Tarihten çıkartıp önümüze koyduğumuz her milli günün temelidir. 26 Ağustos bu ulusun Anayurdu olacak Anadolu topraklarının kazanımı olan Malazgirt Zaferimizin, Çağ açıp çağ kapatan İstanbul’un Fethi Zaferimizin şu anda kutlayana biliyor olmasının nedenidir 30 Ağustos. Cumhuriyetimizin, devletimizin, üniter yapımızın, coğrafyamızın çimentosudur 30 Ağustos. Kurucumuz, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında, “Ordular; İlk hedefiniz Akdeniz’dir ileri!” emriyle bu toprakları kanlarıyla sulayan kahramanlarımızdır 30 Ağustos. 30 Ağustos “Mavi Vatan’dır, Kıbrıs’tır, Doğu Akdeniz’dir, Ege’dir, Karadeniz’dir. 30 Ağustos özgürlüktür, tam bağımsızlıktır. Zincirlerin kırılması, esaretin reddidir. Bu büyük Şanlı Zafer Bayramımız hepimize, Yüce Türk Ulus’una kutlu olsun.

Başta büyük önderimiz, ölümsüz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere O’nun silah arkadaşlarına, tüm Ulusal Mücadele kahramanlarımıza, şehit ve gazilerimize saygılarımızı sunuyor; onları minnet ve rahmetle anıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi