Zonguldak İl Genel Meclisinin 3 aydır yapılmayan toplantıları, 8 Haziran 2020 Pazartesi günü ilk olarak yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katılırken, sosyal mesafeye uyularak meclis üyeleri toplantıya maske ile katıldılar.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edilirken, gündemin 3 maddesinde yer alan İl Özel İdaresi, 2019 yılı kesin hesabı görüşüldü.

İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Dilaver 2019 yılı kesin hesabı ile ilgili İl Genel Meclisi üyelerine bilgi aktarırken, madde Plan Bütçe komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, İl Özel İdare olarak tarıma önem verilmesi gerektiğini söyleyerek, “Tarıma yönelmemiz gerekiyor. Belediye dışında  tarım yatırımları Özel İdare tarafından yapılmalıdır. Tarıma gerekli önemi vermeliyiz. Teknolojik gelişime karşı değiliz. Organik tarım ile ilgili bu meclisten karar çıkmasını bekliyoruz.  Tarımı kalkındırmak zorundayız. Tarıma kaynak aktarılmalıdır” dedi.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Filiz Ünal Sarsık da, “Tarım ve hayvancılık çok önemlidir. Bakanlık çalışma yapıyor. Tüm ülkeler tarıma ve hayvancılığa önem veriyor. Seracılık anlamında ve koyunculukta iyiyiz. Tarım İl Müdürlüğü en çok tutan proje  olan seracılığa da beraber ağırlık vermeliyiz” diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de yaptığı konuşmada, makine parkını güçlendirmek için adımlar attıklarını ifade ederek, “2020 yılı bütçesine koyduğumuz araç gereç alımı ile ilgili ödeneği değerlendireceğiz. İlk etapta yaklaşık 11 milyon 500 bin lira para planlayıp 12 tane Mercedes kamyon, 6 tane kanal kazıcının alınması için çalışmalarımızı tamamladık. Bunlar iller bankası paylarından kesilecek. Ayrıca silindir ile greyder de alacağız” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi