İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın İyi Parti Genel Başkanı ve Saadet Partisi Genel Başkanının fotoğrafı altına yaptığı yorumu talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi.

Millet İttifakının birer parçası olduklarını belirten Gülay, “Genel başkanlarımız bu kadar mücadele verirken ittifakın olduğu bir yerde Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanının böyle bir açıklama yapıp bunu da teşbih diye geçiştirmeye çalışması hazmedilir bir hadise değildir” dedi.

KANTARCI, TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTIR

İyiler Hareketinin milletinin yanında milleti için mücadele etmeye devam edeceğini ifade eden İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay: “Çaycuma Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı’nın Genel Başkanımız ve Sayın Temel Karamollaoğlu’nun da bulunduğu bir fotoğrafın altını yorumlayarak bir açıklama yapmış. Yaptığı bu açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Bizler Millet İttifakının birer parçasıyız. Birkaç gündür genel başkanların vermiş olduğu büyük mücadele sonrasında Sayın Genel Başkanımız milletin iradesine ‘hayır’ demediği için milletin çağrısına kulak tıkamadığı için tekrar masaya geri dönmüştür. Bunun farklı bir şekilde yorumlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Genel başkanlarımız bu kadar mücadele verirken ittifakın olduğu bir yerde Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanının böyle bir açıklama yapıp bunu da teşbih diye geçiştirmeye çalışması hazmedilir bir hadise değildir. Bunu Sayın Bülent Kantarcı’ya yakıştıramadığımı ifade etmek istiyorum. Kendisi burada teşbih sözüne değinecek olursa bunun bir yanıltmaca olduğunu düşünüyorum. O anlamda bu açıklamasını tekzip etmesini basın veya sözlü olarak kendisinden bekliyorum” dedi.

CESURLAR HAREKETİ HER ZAMAN MİLLETİNİN YANINDADIR

4-5 gündür yaşanan süreçte partilerinden istifa edenler için art niyetli ve İyi Parti ailesini bölmeye çalışanlar olarak değerlendiren İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay: “Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener bu yola çıkarken ‘Cesurlar Hareketi’ diye partimizin sloganını gündeme getirerek belirledi. Partimizde yaşanan 3-4 günlük süreçte istifa edenler İyi Partili değiller. Cesurlar Hareketi liderinin bu güne kadar bu harekette yanında olanlar İyi Partililer olduğu gibi bu zor günlerde de yanında olması gerekenlerin İyi Partililer olduğunu düşünüyorum. İstifa eden arkadaşlarımız kesinlikle art niyetli ve İyi Parti ailesini bölmeye çalışanlardır.  Asla bizim partimizi kimse bölemeyecektir. Bizler sayın genel başkanımızın buralarda birer askerleriyiz, birer neferiyiz. Onun vermiş olduğu kararlara saygılıyız ve yanındayız. Partimizin iyi yerlere geldiğini düşünüyorum. Partimizin bu süreçten zararlı çıkacağını düşünenler varsa yanılıyorlar. Biz hükümete, iktidara geleceğiz. Millet İttifakı olarak, 6’lı masa olarak 6 siyasi partinin genel başkanları iktidara geldiğinde daha da çok güçleneceğiz. Partimizin üye sayısı her geçen gün artacaktır. Cesurlar Hareketi her zaman olduğu gibi milletinin yanında milleti için mücadele etmeye devam edecek. Teşkilatlar olarak sayın genel başkanımızın yanındayız” diye konuştu Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin