2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’da kongre için geri sayıma geçildi. 29 Mayıs’ta yapılacak kongre, kırmızı-lacivertli takımın 2022-2023 sezonundaki geleceğine ışık tutacak.

Ekonomik yönden güçlü bir ekip oluşturup yeni sezonda camiaya Play-Off ya da şampiyonluk heyecanı yaşatmak isteyen yönetimin nasıl şekilleneceği merak konusu olurken, mevcut başkan Salih Demir’in görevini As Başkan Sabit Danış’a devredebileceği iddiası, kırmızı-lacivertli camiada gündemin ilk sırasına oturdu. Romanya’da yaşayan iş insanı Sabit Danış, aynı zamanda Romanya Trabzonsporlular Dernek Başkanlığı görevini yürütüyor.

Spor kamuoyunda dilden dile dolaşan bu iddianın gerçekleşme ihtimali oldukça yüksek. Çünkü Zonguldak Kömürspor’un başarıyı ve bir üst ligi fazlasıyla hak ettiğini her fırsatta dile getiren Danış’ın bu düşüncelerini “Başkan” unvanı altında gerçekleştirme isteği herkes tarafından biliniyor. Dolayısıyla şuan kamuoyunda “Yeni Başkan Sabit Danış olacak” şeklinde dolaşan iddianın, 29 Mayıs’ta gerçekleşmesi hiç kimse için sürpriz olmaz. Salih Demir başkanlık koltuğunu devretse dahi, yakın dostu olan Sabit Danış’a maddi-manevi her türlü desteği verecek.

ŞAFAK Spor’un edindiği bilgiler çerçevesinde başkanlık için adı geçen Sabit Danış’ın kongreden iki-üç gün önce Zonguldak’a gelerek, Başkan Salih Demir’le kongreye dair fikir-alışverişinde bulunacağı öğrenildi. Kongrenin detaylarının ele alınacağı bu görüşmede başkan adayı net olarak belli olup yönetim kurulu listesi oluşturulacak.

Öte yandan, 7 Mayıs’ta sona eren 2021-2022 sezonu öncesi Zonguldak’a gelerek teknik ekip ve futbolcular için yemek organizasyonu düzenleyen As Başkan Sabit Danış, burada yaptığı konuşmada Zonguldak Kömürspor’un üst ligleri hak ettiğini, bunun için güçlü bir yönetim oluşturulması gerektiğine dikkat çekmişti.

"GÜÇLÜ YÖNETİMLE TAKIMI YUKARIYA ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

Danış, sözlerinin devamında sezonun çok zorlu geçtiğini, buna rağmen ligde kalmayı başardıklarını dile getirirken “Bu sene çok zorlu bir dönem geçirdik. 34 hafta süren uzun bir maratonun ardından ligde kaldık. Bu ligde kalıcı olmak çok önemli. Artık önümüze bakacağız. Bundan sonraki süreçte daha güçlü bir yönetimle takımı üst liglere çıkarmak istiyoruz. Zonguldak Kömürspor’un daha iyi yerlerde olacağına inanıyorum. Birlik-beraberlik içerisinde daha iyi yerlere geleceğiz. Zonguldak Kömürspor 2. Lig’in üstünde bir kulüptür. 1. Ligi hatta Süper Ligi fazlasıyla hak ediyor” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi