2. Lig Beyaz grupta 29’uncu hafta karşılaşmaları, 6 Mart Çarşamba (yarın) günü oynanacak. Hafta arası mesaisinde heyecan Antalya Serik, Zonguldak, Kırklareli, Diyarbakır, Kırşehir, İstanbul Esenler, Adıyaman, Afyon ve Trabzon’da yaşanacak.

Söz konusu şehirlerde tamamı 14.00’te başlayacak maçlarda, Serik Belediyespor-Ankara Demirspor, Zonguldak Kömürspor-Nazilli Belediyespor, Kırklarelispor-Altınordu, Diyarbekirspor-Vanspor FK, Kırşehir Futbol SK-Beyoğlu Yeni Çarşıspor, Adıyaman Futbol Kulübü-Bursaspor, Esenler Erokspor-Karacabey Belediyespor, Hes İlaç Afyonspor-Yeni Mersin İdmanyurdu, 1461 Trabzon-Ankaraspor karşı karşıya gelecek.

ZONGULDAK, NAZİLLİ’Yİ KONUK EDECEK

Haftaya 19 puanla 17’nci sırada giren Zonguldak Kömürspor, hafta arası sınavını Nazilli Belediyespor’a karşı verecek. Aydın temsilcisi, puantajda 33 puanla 11’inci sırada yer alıyor. 23 ila 27’nci haftalar arasında oynadığı 5 maçta hiç galip gelemeyen Nazilli ekibi, sessizliğini 28’inci haftada Kırklarelispor karşısında bozdu. 3-1’lik galibiyetle 5 maç aradan sonra galip gelen Nazilli, Zonguldak Kömürspor deplasmanında 14’üncü dış saha maçına çıkacak. Nazilli ekibinin deplasmanda 13 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik, 6 yenilgisi var. Siyah-Beyazlı rakip, dış sahada en son 28 Ekim’de 2-0’lık skorla 1461 Trabzon’u mağlup etti. Bu maçın ardından rakip takım, deplasmanda oynadığı hiçbir maçı kazanamadı.

İLK YARIDA 3-0 YENMİŞTİK

Zonguldak Kömürspor iç saha mücadelesi vereceği Nazilli Belediyespor’u ilk yarıda deplasmanda 3-0’lık net skorla yenmişti. Aydın ekibini en iyi döneminde farklı mağlup eden Kırmızı-Lacivertli takım, ilk yarıdaki bu galibiyeti bu sefer evindeki maçta tekrarlamak istiyor.

NAZİLLİ’Yİ YENMEK ŞART

Puantajda düşme potasında yer alan Zonguldak Kömürspor’un evinde oynayacağı maçta galibiyetten başka bir alternatifi yok. Son lig maçında Ankaraspor’a 1-0 mağlup olarak büyük avantaj kaybeden Zonguldak ekibi, Nazilli’yi yendiği takdirde ligde kalma şansını sürdürecek. Galibiyet dışındaki skorlar, Zonguldak Kömürspor’un ligdeki işini çok zora sokar.

GALİBİYETLE BİRLİKTE RAKİPLER DE KAYBETMELİ

Saha ve seyirci avantajını lehine çevirip evinde 3 puanın sahibi olmak isteyen Zonguldak Kömürspor, bu sırada altta yarış halinde olduğu Kırşehir Futbol SK, Altınordu ve Serik Belediyespor’un maçlarını da yakından takip edecek. Bilindiği üzere Zonguldak temsilcisi kendisi gibi düşme potasında yer alan Kırşehir’in 2, potanın hemen üzerinde 27’şer puanla sıralanan Altınordu ve Serik Belediyespor’un 8 puan gerisinde yer alıyor.

Dolayısıyla Zonguldak Kömürspor’un Nazilli Belediyespor yenmesi kadar, Kırşehir, Altınordu ve Serik’in puan kaybetmesi de önemli hale geldi. Rakiplerden Kırşehir Futbol SK evinde Beyoğlu Yeni Çarşıspor, Serik Belediyespor sahasında Ankara Demirspor, Altınordu da deplasmanda Kırklarelispor’la karşılaşacak.

Eğer Zonguldak Kömürspor Nazilli Belediyespor’u yener, Kırşehir, Altınordu ve Serik mağlup olursa hafta arası hesapları yüzde 100 tutacak. Bu durumda Zonguldak Kömürspor, Kırşehir’in 1 puan önüne geçip Altınordu ve Serik’le aradaki puan farkını 5’e düşürecek.

2. Lig Beyaz grupta hafta arası maçlarının programı şöyle:

6 MART ÇARŞAMBA

Saat 14.00 Serik İsmail Oğan Stadı: Serik Belediyespor-Ankara Demirspor

Saat 14.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Nazilli Belediyespor

Saat 14.00 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Altınordu

Saat 14.00 Diyarbakır Stadı: Diyarbekirspor-Vanspor FK

Saat 14.00 Kırşehir Ahi Stadı: Kırşehir Futbol SK-Beyoğlu Yeni Çarşıspor

Saat 14.00 Kahta İlçe Stadı: Adıyaman Futbol Kulübü-Bursaspor

Saat 14.00 Esenler Erok Stadı: Esenler Erokspor-Karacabey Belediyespor

Saat 14.00 Kocatepe Zafer Stadı: Hes İlaç Afyonspor-Yeni Mersin İdmanyurdu

Saat 14.00 Ortahisar Yavuz Selim Stadı: 1461 Trabzon-Ankaraspor

Bucaspor 1928 (BAY)

SPOR SERVİSİ

Ankaraspor’un yerinde kim olsa, Buca'yla eşleşmek istemez! İzmir ekibi, Süper Lig kadrosuna sahip Ankaraspor’un yerinde kim olsa, Buca'yla eşleşmek istemez! İzmir ekibi, Süper Lig kadrosuna sahip

P İ S İ

Editör: Hüseyin EKİNCİ