Feci kazada ölen Uludağ, Zonguldak’ta defnedilecek! Feci kazada ölen Uludağ, Zonguldak’ta defnedilecek!

Zonguldak Haber - Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Zonguldak DHA Muhabiri Ali Sencer Arslan’ın gözaltına alındığı iddiaları ile ilgili basın açıklaması yayımladı. 
Zonguldak’ta DHA muhabiri Ali Sencer Arslan olayla ilgili görüntüleri haberleştirilmesi nedeniyle gözaltına alındığı haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Konu ile ilgili Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı basın açıklaması yaptı. 
Konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:   
“Bir kısım medya organlarında bir gazetecinin Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme amacıyla bu açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur.
26 Mart 2023 tarihinde Karabük ilinde yabancı uyruklu bir öğrencinin ölümüyle ilgili soruşturma dosyasında Karabük Sulh Ceza Hakimliğinden gizlilik kararı alınmıştır. Gizlilik kararının ilgili gazeteci tarafından bilinmesine rağmen kendisinin savcılık izninin olduğunu söylemek suretiyle bazı görüntülere ulaşıp soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiası üzerine hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 285. Maddesi gereğince söz konusu gazetecinin şüpheli sıfatı ile savunması alınmış olup herhangi bir gözaltı kararı verilmemiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” Haber Merkezi

Editör: Virda Şahin