İkinci Amatör Küme Kilimli grubunda 6’ncı aynı zamanda sezonun son haftasında oynanan iki maçta toplam 26 gol atıldı. Gollerin sadece iki maçta kaydedilmesi, ortaya çok ilginç bir istatistik çıkardı.

Göbü Gençlikspor, Kilimli 202 Gençlikspor, 1982 Kurtgücüspor ve Türkalispor olmak üzere 4 takımın mücadele ettiği Kilimli grubunda, lider Göbü Gençlikspor son haftaya şampiyonluğunu garantilemiş bir şekilde girdi.

Şampiyonun belli olduğu, bir alt lig olmadığı için küme düşmenin yaşanmadığı grupta Türkalispor-Göbü Gençlikspor ve 1982 Kurtgücüspor-Kilimli 202 Gençlikspor prestij için oynadı. Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı ve Filyos sahasındaki maçlarda son dönemin en gollü maçlarına tanıklık edildi. Futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği maçlarda fileler tam 26 kez sarsıldı.

Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiriyor... Ankaraspor-Nazilli maçı canlı yayınlanacak

Maçları izleyenler, ikişer dakika arayla atılan ve "santra, gol" şeklinde geçen anlarda  birbirlerine dönüp "Bu kaçıncı gol, skor kaç kaç?" esprileri yaptı. 

SON MAÇTA GOLE DOYDULAR

Filyos sahasında il hakemi Yağız Uzun’un düdük çaldığı karşılaşma, son sıradaki Türkalispor ile şampiyon Göbü Gençlikspor arasında oynandı.  Türkalispor’un 30’uncu dakikada 1-0 öne geçtiği karşılaşmanın kalan bölümünde tam 12 gol daha atıldı.

Filelerin toplam 13 kez havalandığı 90 dakika mücadelesini, 9-4’lük skorla Göbü Gençlikspor kazandı. 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlikle 16 puan toplayan Göbü ekibi, yenilgisiz unvanla şampiyon olup Birinci Amatör Küme’ye yükseldi.

Gruptaki diğer maçta ise, ikinci Kilimli 202 Gençlikspor ile üçüncü 1982 Kurtgücüspor kozlarını paylaştı. Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda Tayfun Poyraz’ın yönettiği mücadelede, tıpkı diğer maçta olduğu gibi 13 gol kaydedildi.

Karşılıklı gollerle tam bir gol düellosu şeklinde geçen maçı, 7-6’lık skorla 1982 Kurtgücüspor kazandı.

Amatörde en gollü maçlar olarak kayıtlara geçen iki maçın ardından Kilimli grubunda, 2022-2023 sezonu sona erdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

amatör puan

Editör: Hüseyin EKİNCİ