Zonguldak’ta 3,5 milyon yıllık tarihiyle 875 metrelik Gökgöl Mağarası'nı Bayram tatilinde binlerce kişi ziyaret etti.

Türkiye’nin en uzun mağaralarından birisi olan ve 3,5 milyon yıllık Gökgöl Mağarası’na 9 günlük Bayram tatilinin ilk 7 gününde yaklaşık 6 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Türkiye’nin ve Zonguldak’ın önemli sarkıt ve dikit Damlataş MağArası olan Gökgöl Mağarası Kurban Bayramı tatilinde binlerce kişiyi ağırladı.

Gökgöl Mağarası'nı ziyaret eden vatandaşlar mağarayı hayranlıkla incelediler ve çok beğendiklerini ifade ettiler. Mağara'dan çıkan vatandaşlar ise girişteki mağara oluşumu hakkındaki sergiyi meraklı gözlerle incelediler ayrıca hediyelik eşya satın aldılar.

Başkan Erdem esnafları gezdi teşekkür etti Başkan Erdem esnafları gezdi teşekkür etti

Gökgöl mağarası sorumlusu Arda Yılmaz, 9 günlük Bayram tatilinin ilk 7 gününde yaklaşık 6000 üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını ve 9 günlük Bayram tatili hedeflerin 10.000 ziyaretçi olduğunu ifade etti.

Son 6 ay içerisinde 30.000 ziyaretçiyi ağırladıklarını ifade eden Gökgöl mağarası sorumlusu Arda Yılmaz şunları söyledi:

“Mağaramız 9 günlük bayram tatilinin ilk 7 gününde yaklaşık 6 binin üzerinde ziyaretçiyi  ağırladı. Tahminimiz 10 bine yaklaşması olarak düşünülüyor. Bayram öncesi sayın valimizin emrinde, genel sekreterimizin talimatlarıyla ziyaretçilerimiz için mükemmel bir şekilde hazırlıklar yapıldı. İç aydınlatmalar elden geçirildi, temizliği yapıldı. Personellerimiz her türlü altyapıyı hazırladılar. Bunun da neticesi olarak il dışından ve il içinden hatta yurt dışı da dahil olmak üzere günlük 1000 kişinin üzerinde bir ziyaretçi ağırlamaktayız.

2022 yılı bitiminde 50 bin kişinin üzerinde  ziyaretçi ağırlamıştık 2. Hedefimiz ise 2023'ün bitiminde 75 binin üzerinde olacak. Bundan önce bildiğiniz gibi mağaramız bir tadilat geçirerek yeni ziyaretçi merkezi  açıldı. Daha önce yıllık 30 bin iken biz bu sayıyı 50 binin üzerine çıkardık. Ve bu senede 75 binin üzerine çıkartıp nihai hedefimiz 100 binin üzerine çıkartmak olacaktır. Burası Türkiye'nin en uzun 10'uncu mağarası, Zonguldak'ın ise ikinci mağarasıdır ve bilindiği gibi ilimizdeki Ereğli'deki Cehennemağzı mağaralarıyla birlikte ziyarete açık iki mağaradan bir tanesidir. Toplam uzunluğu  yan kollarla beraber 3350 metre olan mağaramızın 875 metrelik alanı ziyarete açık olduğu ve 650 metrelik kısmı da engelli vatandaşlarımızın gezebileceği bir alandır ayrıca astım hastalarına da iyi geldiğinden dolayı sağlık turizmi ve eko turizm açısından da gayet ziyaret odaklı bir yerdir. En önemli özelliği Damlataş Mağarası olmasıdır. 

Günümüzden 350 milyon yıl önce yani devoniyen  dönem bu arkamızda gördüğümüz kireç taşlarının çökmesiyle kayaçlar meydana geliyor ve bu kayaçların içerisinde 350 milyon yıl önce mağaramız oluşuyor. Bu açıdan dünyanın görsel anlamda en zengin, en görkemli mağaralarından bir tanesi olduğu için yurt dışından da çok önemli insanlar, turistler, bilim insanları da mağaramızı incelemeye geliyorlar.  Hedefimiz dediğim gibi bu bayramda 10 bin kişinin üzerine çıkmaktır. Bu arada Gökgöl Mağarası ile yolun karşısına geçiş sağlayan, geçit yapılması gibi bir düşüncemiz var" (Haber: Şaban YILMAZ)

WhatsApp-Image-2023-06-30-at-18.57.50-(2)WhatsApp-Image-2023-06-30-at-18.57.50-(1)

Otelde ölü bulundu! Otelde ölü bulundu!

Karşıya geçmek istedi! Karşıya geçmek istedi!

Kumtarla'da intihar! Kumtarla'da intihar!

Erdal Gülay: Sözlerim çarpıtıldı! Erdal Gülay: Sözlerim çarpıtıldı!

Editör: Murat Barutçu