Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, OYKA Kağıt Ambalaj San. ve Tic. AŞ ile Selüloz-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan işçileri ziyaret etti.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bulunan OYKA Kağıt Ambalaj San. ve Tic. AŞ ile Selüloz-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 280 işçi, 28 Mart 2024 tarihi itibariyle greve çıktı. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, beraberinde Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile birlikte grevin ikinci gününde işçileri yalnız bırakmadı. Yeşil ve yönetim kurulunu, Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanı Aydın Parlakkılıç ve yönetim kurulu, işçiler ile birlikte grev alanında karşıladı.

O bitkiyi toplayan ceza yiyecek! Tonlarcasına el konuldu! O bitkiyi toplayan ceza yiyecek! Tonlarcasına el konuldu!

İşçilerin haklı mücadelesini savunduklarını ifade eden Genel Başkan Yeşil, grevdeki işçilere maden işçilerinin selamlarını ve desteklerini iletti. Yeşil, ücret konusunda Selüloz-İş Sendikasıyla işveren arasında anlaşma sağlanamaması üzerine işçilerin grev hakkını kullandığını ifade ederek, “İşçilerin pahalılaşan hayat şartları ve alım gücüne karşı işverenden beklentileri vardı. Sendikaları da bu beklentileri karşılamak üzere işveren ile toplu iş sözleşmesi masasına oturdu ancak bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine işçiler hak mücadelesini grev ile sürdürme kararı aldı. Sendika ve maden işçileri olarak işçilerimizin arkasındayız ve mücadelelerini destekliyoruz. İnşallah işveren ile işçiler arasındaki bu uyuşmazlık kısa sürede işçiler lehine sonlanarak bu süreç tamamlanır.” dedi.

Grevdeki işçiler de GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, maden işçilerinin desteğinin mücadelelerine güç kattığını ifade ettiler.

Whats App Image 2024 03 29 At 14.01.51 (1)

Whats App Image 2024 03 29 At 14.01.51

Kaynak: Haber Merkezi