Genel Maden İşçileri Sendika(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil, işçi alımları ve toplu sözleşme hakkında değerlendirmelerde bulundu. Güzel bir sözleşme dönemi geçirdiklerini ifade eden Başkan Yeşil, “Genel Maden İşçileri Sendika(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil, “Kararnameyi imzaladıktan sonra yetki Türkiye Taşkömürü Kurumuna verildi. Tabi bir mevzuat değişikliği lazım. Bizden kamuoyundan istediği 2008’de ki alımlar gibi köy köy kura şeklinde olması talebi var. Vatandaşlarımızın Türkiye Taşkömürü Kurumuna gitme hakkı olsun diye. Bizimde böyle bir talebimiz var. Onun içinde mevzuatın değişmesi gerek. Araya seçimlerin girdiği için biraz ertelendi. Ama biz yakinen takip ediyoruz. Önümüzde ki günlerde bununla ilgili açıklama olacaktır. Sağlıklı şekilde mevzuat değiştiği andan itibaren başvurular ve alımlar en kısa zamanda olacaktır” dedi.

Madencilik ağır bir iş kolu"

Türkiye Taşkömürü Kurumuna beden uygun vatandaşların alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Yeşil, “Bizim talebimiz köy köy yapılsın derken, madencilik ağır bir meslek. Zor bir meslek. Bu mesleği icra edebilen bedenen uygun insanların verimli olması açısından seçilmesini talep ettik. Tabi ki köy köy bu mülakatların yapılması daha önce olduğu kazananların torbaya atılması kura şeklinde kalifiyeli  arkadaşlarımızın bedenen uygun arkadaşlarımızın seçilip uygun olmasını talep ettik. Mülakatlı alımlar bu şekilde oluyor” diye konuştu.

‘Rakamları iyi yerlere getirdik’

Genel Maden İşçileri Sendika(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil, güzel bir sözleşme dönemi geçirdiklerini söyleyerek, “Bir çok pazarlıklar oldu. Bizim hükümete teklifimiz vardı. Taban ücretlerin 15 bine çekilmesi yüzde on beş refah payı ve devamında yüzde kırk beş zam talep etmiştik. Uzun zamandır taleplerimizin tamamını alabildiğimiz dönem olmadı ama bu dönem biz rakamları bir yere kadar getirdik. Güzel bir sözleşme oldu. Taban ücretler 15 bine çekildi. Taban ücretlerinden yararlanarak bir araya geldi. Yüzde kırk beş bir ücret zammı uygulanacak. İkinci altay içersinde yüzde 15 artı enflasyonu geçen kısmı. Ücret kısmı olarak ödenecek arkadaşlara. Ben işçi arkadaşlar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Ödemeler başladı Ödemeler başladı

Alaplı’da seçim sonuçları ne oldu? Açık ara önde tamamladı Alaplı’da seçim sonuçları ne oldu? Açık ara önde tamamladı
14 Mayıs 2023 seçimlerinde Çaycuma’da sonuçlar ne oldu?  14 Mayıs 2023 seçimlerinde Çaycuma’da sonuçlar ne oldu? 
Ereğli 14 Mayıs seçimlerinde kimi tercih etti? Ereğli 14 Mayıs seçimlerinde kimi tercih etti?
Devrek’te sandıklardan hangi isim çıktı? Devrek’te sandıklardan hangi isim çıktı?
Gökçebey’de o isim açık ara önde tamamladı! Gökçebey’de o isim açık ara önde tamamladı!
Kilimli 14 Mayıs seçimlerinde kimi tercih etti? Kilimli 14 Mayıs seçimlerinde kimi tercih etti?
Kozlu halkı 14 Mayıs seçimlerinde kimi tercih etti? Kozlu halkı 14 Mayıs seçimlerinde kimi tercih etti?
Merkez 14 Mayıs seçimlerinde kimi tercih etti? Merkez 14 Mayıs seçimlerinde kimi tercih etti?

 

Editör: Murat Barutçu