2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’un kadrosunda yaprak dökümü devam ediyor. İlk yarının son haftalarına doğru başlayan ayrılıklara bir yenisi daha eklendi. Orta sahanın yükünü omuzlarında taşıyan Eyüp Akcan, 3. Lig ekiplerinden Iğdır FK ile anlaştı.

Eyüp Akcan’ın transferi dün itibariyle kesinleşti. Zonguldak’a veda eden orta sahanın istikrarlı ismi, yeni takımının formasını sırtına geçirip imzayı attı.

Iğdır FK Kulübü flaş transferi, “Kulübümüz Fenerbahçe SK’den transfer ettiği Eyüp Akcan ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlamıştır” açıklamasıyla duyurdu. Transfer, Iğdır FK camiasında büyük ses getirirken, Zonguldak Kömürspor taraftarında derin bir üzüntü oluşturdu.

Transfer haberini duyan Zonguldak Kömürsporlu bir çok taraftar, “Nasıl olur, Play-Off’u hedefleyen bir kulüp Eyüp’ü nasıl gönderir?” sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi.

Eyüp’ün ayrılması üzerine Zonguldak Kömürspor’un orta sahası büyük bir güç kaybı yaşadı. Mevcut haliyle zaten transfer planlanan mevkide oluşan açığın nasıl ve hangi futbolcularla kapatılacağı merak ediliyor.

1,5 SEZONDA 50 MAÇ OYNADI

Eyüp Akcan, 2021-2022 sezonunda geldiği Zonguldak Kömürspor’da 1.5 sezon geçirdi. İlk sezonunda 21’i ilk onbir 31 maçta 1.938 dakika süre alan Eyüp, bu sezon ilk devrede tamamı ilk onbir 19 maçta 1.710 dakika forma giydi.

Kırmızı-Lacivert kariyerini 50 maçla geride bırakarak Iğdır FK ile yeni bir futbol serüvenine başlayan Eyüp Akcan, yarım sezon forma giyeceği 3. Lig ekibinde şampiyonluk peşinde koşacak.

Eyüp’ün yeni takımı, 3. Lig 2. grupta 16 hafta süren ilk yarı maratonunu 34 puanla 3’üncü sırada kapattı. Grupta Karaman Futbol Kulübü 36 puanla lider, Armoni Alanya Kestelspor 35 puanla ikinci sırada yer alıyor.

YERİ NASIL DOLDURULACAK?

Öte taraftan, Zonguldak Kömürspor’da Eyüp Akcan’ın ayrılmasıyla birlikte giden futbolcu sayısı 7’ye çıktı. Bilindiği üzere Oğuzhan Yazıcı, Ertuğrul Şenlikoğlu, Ömer Talha Nergiz, Berkay Akgül, Ömer Kavurkacı (kaleci) ve Emin Altunay devre arasıyla birlikte kırmızı-lacivertli takıma veda eden isimler olmuştu.

Bu ayrılıklar üzerine kadro sayısında büyük düşüş yaşanan Zonguldak Kömürspor devre arası hazırlıklarını şuan 15 kişiyle sürdürüyor. Önemli mevki eksikliklerine rağmen transferde sessizliğini koruyan kulübün, gidenlerin yerlerini kimlere alacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor.

İşin en kötü yanı, Eyüp Akcan’ın ayrılmasıyla önemli derecede güç kaybı yaşayan Zonguldak Kömürspor, Play-Off’u büyük derecede tehlikeye soktu. Devreye Play-Off hattının sadece 1 puan gerisinde giren takımın, yaşanılan ayrılıklar üzerine ikinci yarıda yarışın içinde kalması zor gibi görünüyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi