Akaryakıta son gerçekleştirilen zamların ardından piyasalar allak bullak, özellikle mazota yılbaşından bu yana gelen yüzde 70 oranındaki zam gıda maddeleri fiyatlarında büyük artışlara kaynak oluşturdu. Bu arada taşımacılık sektörü de bundan etkilendi ve şehirlerarası taşımacılık başta olmak üzere tüm hizmetlere zam ya yapıldı ya da sırada bekletiliyor.

Zonguldak’ta son zamlardan en çok etkilenen asgari ücretli ve emekli kesimi. Zincir marketlerde ucuzluk kovalayan bu kesim akşam yapılan mazot zammından sonra sabah alışveriş için gittikleri marketlerde etiketlerin değişmiş olduğunu görünce hayal kırıklığı yaşadılar.

Mazotun litre fiyatının 100 lirayı aşması sonucu Zonguldak’ta dolmuşçular ve öğrenci servisleri de zam bekleyişi içine girdiler. Özellikle öğrenci servisleri bir ara zam istiyorlar, buna gerekçe olarak da tarifelerinin bir ay önceki motorin fiyatlarına göre ayarlanmış olduğunu gösteriyorlar.

Whats App Image 2026 09 17 At 11.18.28

Zonguldak Tezgahlarında Palamut Bereketi: Gramajı Büyüdü, Fiyatı Değişmedi!
Zonguldak Tezgahlarında Palamut Bereketi: Gramajı Büyüdü, Fiyatı Değişmedi!
İçeriği Görüntüle

Whats App Image 2026 09 17 At 11.18.28 (1)

Muhabir: Sermet Aksu