Fon kapsamında gençlerin kendi projelerini geliştirip hayata geçirmeleri teşvik edilecek ve yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz olarak 150 bin lira kredi verilecek. Ayrıca, 2 yıl ödemesiz ve 4 yıl ödeme şartıyla evlenecek çiftlere de kredi desteği sağlanacak.

Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra fonun yapısına ve uygulanmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, fonun kaynakları arasında petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından elde edilen devlet gelirlerinin yüzde 20'si aktarılacak. Projelere göre fona aktarılacak miktarın payı ise artırılabilecek.

Fon, gençlerin girişimcilik projelerini destekleyecek ve aile kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi imkanı sunacak. Fon kaynakları ve aktarımlarına ilişkin mali veriler ise her 6 ayda bir kamuoyu ile paylaşılacak.

Doktor ve hemşirelerin de bulunduğu çeteye operasyon Doktor ve hemşirelerin de bulunduğu çeteye operasyon

Ayrıca, faizsiz evlilik kredisi başvuruları, pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde başlayacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuruların 15 Şubat'ta alınmaya başlanacağını açıkladı.

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşacak. Kurul kararları oy çokluğu ile alınacak ve fonun kaynak aktarımı yapılacak projeleri belirlemekten sorumlu olacak. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu