Zonguldak’ta, amatör spor kulüplerine bir yenisi daha eklendi. Eski amatör futbolcu Haydar Ergin’in başkanlığını yaptığı kulüp, Karaelmas Akademi Spor Kulübü adını taşıyor.

Adını maden şehri Zonguldak’la özdeşleşmiş ve “Kara elmas” olarak adlandırılan kömürden alan kulübün renklerinde siyah, beyaz ve kırmızı olmak üzere üç ayrı ton var. Ön planda tutulan siyah ile beyaz renkler ile yerin metrelerde altında ekmeğinin peşinde olan madencilerin mesai sonunda yeryüzüne çıktıkları sırada tünelin ucunda gördükleri ışığa vurgu yapıldı.

“Kara Elmas”ın spordaki serüveni dün itibariyle başladı. Kuruluş aşamasını tamamlayarak resmi kimlik kazanan kulüp, hiç vakit kaybetmeden işe ilk olarak futbolla koyuldu.

5 ila 15 yaş aralığındaki çocuklardan oluşturulacak altyapı takımı, Haziran ayında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile Futbol İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlenecek Zonguldak Futbol  Şampiyonası’na katılacak. Altyapı futbolunun yanı sıra Karaelmas Akademi Spor Kulübü, A takım düzeyinde 2023-2024 sezonunda İkinci Amatör Küme'ye katılıp lige yeni bir soluk getirecek.

Futbolun yanı sıra salon sporlarında da faaliyet gösterecek olan kulüp, basketbol, voleybol, hentbolun yanı sıra diğer birçok spor branşında altyapıyı oluşturup yarışmacı takım olarak salondaki yerini alacak.

Karaelmas Akademi Spor Kulübü, kuruluşunun ardından kendisine belirlediği ilk 5 yıllık planlama kapsamında, yetiştireceği sporcularla Zonguldak sporuna önemli katkılar sunacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ