Süper Amatör Ligde liderliğe yükselen Gelikspor, hedeflediği Bölgesel Amatör Lig yolunda büyük bir aşama kaydetti. Özdemir Arslan idaresindeki takım, kalan 6 maçı da kazanıp yarı profesyonel olarak nitelendirilen Bölgesel Amatör Ligi Gelik’e getirmek istiyor.

Kulüp başkanlığını iş insanı Resul Cesur’un yaptığı Gelikspor, devre arasında yaptığı doğru ve nokta atışı transferlerle birlikte bambaşka bir takım kimliğine büründü. 12 takımıl ligde bir ara 6’ncı sıraya kadar gerileyen Gelikspor, 8’inci haftada 3-0’lık Çaycumaspor galibiyetiyle yaptığı çıkışla beraber üst üstte 9 maç hiç mağlup olmadı. Yenilgisiz geçen 9 maçlık periyodu 8 galibiyet, 1 beraberlikle geriden bırakan mavi-beyazlı takım, 16’ncı haftası geride kalan ligde liderliğe yükseldi.

36 puanla ilk sırada yer alan Özdemir Arslan yönetimindeki Gelikspor’un uzun zamandır hesaplarını yaptığı liderliği bırakmaya hiç niyeti yok. Zirvenin 1 numarası, kalan bölümde oynayacağı Ereğli Yenimahallespor (D), Mavi Şimşekspor (E), Çaycumaspor (D), Kilimli Belediyespor (E), Gökçebeyspor (D) ve Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor (E) maçlarını da kayıpsız geçip hedeflediği şampiyonlukla birlikte Bölgesel Amatör Lige direkt yükselmeyi arzuluyor.

Gelikspor’un liderliğe yükselmesi, yönetim cephesinde de büyük bir sevinç oluşturdu. Kulüp Başkanı Resul Cesur, dün 2-0 kazanılan Ereğli Akınspor maçı sonrası gelen liderlik üzerine soyunma odasına inerek antrenör Özdemir Arslan ve futbolcuları tek tek kutladı.

Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor

Başkan Cesur, hedeflenen şampiyonluk yolunda çok önemli avantaj yakaladıklarını belirterek, “Tek arzumuz Gelikspor’u Bölgesel Amatör Lige çıkarmak. 16’ncı hafta itibariyle liderliğe yükselerek avantajlı konuma geçtik. Önümüzde 6 maç daha var. Fikstürümüz zor. Hem içeride, hem dışarıda zorlu maçlar oynayacağız. Liderliğe yükselmek kadar onu korumak da önemli. Teknik ekibe ve oyuncu grubumuza güvenim tam. Kalan 6 maçımızı da kazanıp hedeflediğimiz şampiyonlukla birlikte Bölgesel Amatör Lige yükseleceğimize inanıyorum. Birkaç sezondur kapısından döndüğümüz Bölgesel Amatör Lige inşallah bu sezon yükseleceğiz. Tek gayemiz bu. Gelikspor camia olarak Bölgesel Amatör Lige sonuna kadar hakediyor.” dedi.

SPOR SERVİSİ

go

ge

Editör: Hüseyin EKİNCİ