Eylül ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasının ardından memur ve emekli zammında belirleyici olacak 3 aylık enflasyon farkı da şekillenmiş oldu. Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için yüzde 9,09 ve Eylül ayında ise yüzde 4,75 oldu. 3 aylık enflasyon farkı ile emeklilerin alacağı zam oranı şimdiden yüzde yüzde 25,11 oldu. Memur enflasyon farkı ise daha farklı hesaplanıyor. Memur enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı hesaba katıldığında zam oranı yüzde 35,73 oldu.

Ulusal basında yer alan haberlere göre gelen 3,43'lük enflasyon ile SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranı yüzde 29,41 oldu. Enflasyon farkı dahil 4 aylık memur zammı ise yüzde 40,39 olarak hesaplandı.

Benzin ve motorine indirim geldi Benzin ve motorine indirim geldi

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE OLACAK?

SSK, Bağ-Kur emekli zammı her yıl 2 kez belirleniyor. Ocak ve Temmuz dönemlerinde 6 aylık enflasyon oranı kadar zam oranı ile emekli maaşları artıyor. Ancak son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bu rakamlara bir de refah payı ilave ediliyor. Bu kapsamda en düşük emekli maaşı zammında Ocak ayı için en öne çıkan formül 7.500 TL olan rakamın 10.000 TL’ye yükseltilmesi. Tüm bunların yanında ikinci bir formül olarak seyyanen zam yapılması da gündemde. Bütün emekli maaşlarına 2 bin ila 3 bin lira arasında artış yapılması söz konusu.

Ancak emeklilerin beklentileri bunun üstünde. Gelecek olan zammı da bu nedenle yetersiz buluyorlar. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu