Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) 7 seçim noktasında kurulan sandıklarda maden işçisi, Amele Birliği Merkez Yönetim Kurulu üyelerine ve İşyeri temsilcilerini seçti. TTK Üzülmez Şube Temsilciliği seçimine girerek 4 rakibini geride bırakan Cüneyt Özfidan seçildi.

2019 yılında TTK'ya 1500 işçi alımı kapsamında işe giren Cüneyt Özfidan, daha önce ise gazetecilik yapıyordu. Cüneyt Özfidan, seçimi kazanmasının ardından sosyal medya hesabından teşekkür mesajı yayımladı. “Seçimi kazanan madencidir” diyen Özfidan, işçi sınıfının hak mücadelesinin sesi olacağının sözünü verdi.

Özfidan’ın mesajı şu şekilde:

“29 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Yönetim ve Şube Başkanlığı Seçimleri’nde sizlerin desteği ve teveccühü ile Üzülmez Şube Başkanlığı’na seçilme şerefine nail oldum. Öncelikle tüm madenci abilerime ve kardeşlerime verdikleri destekleri için canı gönülden teşekkür ediyorum. Demokrasi ortamında gerçekleşen seçimleri kazanan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Seçimin kazananı madencidir! Seçim süreci içerisinde başta son yardım olmak üzere Amelebirliği’nde hakkımız olan birçok yardımın alınması noktasında anlattıklarımızın takipçisi olacağız. Asıl mücadele ve çalışmanın şimdi başladığının farkındayım. İşçi sınıfının hak mücadelesinde sesi olacağımın sözünü verdim ve yine veriyorum. Bu yolda Allah bizleri size mahçup etmesin.

Tahsin Erdem'i zor günler bekliyor Tahsin Erdem'i zor günler bekliyor

Değerli abilerim kardeşlerim verdiğiniz her oy, her bir destek benim için ayrı ayrı önem taşımaktadır.

Bu sürecin başından bu yana bana destek olan ağabeylerime, kardeşlerime, yol arkadaşlarıma, dostlarıma ve yoldaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu yol hizmetin yolu olacak!”

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA