Azerbaycan ziyareti ile ilgili değerlendirmelerden bulunan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ( ZGC)  Başkanı Derya Akbıyık,  geçtiğimiz hafta arası 11-16 Eylül tarihleri arasında  Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan Diaspora Teşkilatları  ve 4. Türk Dünyası Gazeteciler şurasına katıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu,  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı'nın ortaklaşa  yer aldığı programa  elliye yakın ilin gazetecileri ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu katıldı. Akbıyık yaptığı açıklamada 'Türk Büyükelçimiz de bu toplantılara katıldı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycan'da Bakü Büyükelçiliğimizi ziyaret ettik. Orada misafir olduk. Büyükelçimizle birlikte olduk.  Türkiye'de Basın İlan Kurumunun bir benzeri olan orada basının merkezi kontrolü elinde tutan  matbaa şurasına gittik. Toplantılar yaptık. Yerel basında tanıştık.  Azerbaycan yerel basını ve yaygın basın kuruluşlarını ziyaret ettik.” dedi.

“Gerçekten Azerbaycan’ a ilk defa gittim ama çok güzel bir ülke. İki devlet, bir millet sözü gerçekten çok doğru. Hiç yabancılık çekmiyoruz. Birçok Türk firması var. Türkçe konuşuluyor. Bir tek şunu gördük. Türk lirası geçmiyor orada. Bunu da büyükelçimize söyledik” şeklinde konuşan ZGC başkanı Akbıyık “Bir de dolar geçiyor. Neden? Türk bankalarının olduğu yerde Türk lirası da geçsin dedik. Azerbaycan'la ve Türkiye arasında büyük ticaret hedefi olarak bu daha da büyümeye etki etsin dedik. Turizmi gelişsin dedik. Böyle birçok projeleri de orada gündeme getirildi. Biz de bu projeyi gündeme getirdik. Türkiye Gazeteciler Federasyonu için Türkiye Basın Vakfı için ve orada 4.Türk Dünyası Şurası'nda toplantısını da yerine getirdik. Birçok projeyi ve saymakla bitmeyecek birçok etkinliğe imza atıldı. Gerçekten Türkiye'de Federasyon ve gazeteciler Cemiyeti vakfı her iki etkin örgütte Zonguldak olarak icra kurulunda, başkan yardımcılığımız var, genel mali sayman görevlilerimiz var.  Zonguldak'ımızı en iyi şekilde temsil ettik. Güzel ve verimli geçen bir toplantı oldu” dedi.

Akbıyık; “Azerbaycan programının çok dolu geçtiğini söyleyebilirim Birçok daha anlatacak belki konu başlığı var ama kısa özeti bu. Güzel bir seyahatti. Çok verimli geçti, çok yararlı geçti. Gazetecilik adına da değerliydi. Savaş çıktı. Biz geldik, savaş hemen peşimize çıktı. Çünkü hakikaten biz son güne kadar Dağlık Karabağ Şuşa'ya gidecektik. Fakat o savaşın çıkacağı biliniyordu. Çünkü biz Türk Büyükelçisiyle de görüştük. Ayrıca Azerbaycan Diasporası bakanlıkta da görüştük. Yani herkes teyakkuz durumdaydı. Biz bunu hissettik. Ama biz gene de gitmek istedik. Onu da söyleyeyim. Fakat bize dediler ki gitmeyin ve tehlike olabilir denilince gitmedik” diyerek ülkeye döndüklerini söyledi. (Haber merkezi)

Satıcılar da tükendi Satıcılar da tükendi

WhatsApp-Image-2023-09-21-at-11.06.23-(1)WhatsApp-Image-2023-09-21-at-11.06.23-(2)WhatsApp-Image-2023-09-21-at-11.06.24WhatsApp-Image-2023-09-21-at-11.06.25WhatsApp-Image-2023-09-21-at-11.06.23WhatsApp-Image-2023-09-21-at-11.06.24-(1)

Editör: Murat Barutçu