Galatasaray’ın Milli yıldızı Kerem Aktürkoğlu, deprem bölgesinde canla başla çalışıp enkaz altında sayısız vatandaşı kurtaran Zonguldaklı madencilere teşekkür etti. Madencilerin deprem bölgesinde çekilmiş fotoğraflarını kolaj haline getirip sosyal medya hesabından paylaşan sarı-kırmızılı futbolcunun bu paylaşımı, binlerce beğeni ve yorum aldı.

Aktürkoğlu madencileri onure eden paylaşımında, “En zor şartlarda gece gündüz demeden yüzlerce hayat kurtaran madencilerimize sonsuz teşekkürler. Elleriniz dert görmesin kahramanlar. Hakkınız ödenmez” ifadelerine yer verdi.

“Kahraman” diye adlandırdığı madencilerden övgü dolu sözlerle bahseden Galatasaraylı Milli yıldız, bu paylaşımıyla başta Zonguldaklı madenciler olmak üzere tüm Zonguldak’ta gönülleri fethetti.

1999’DAKİ DEPREMDE

ENKAZDAN ÇIKARILMIŞTI

Kerem Aktürkoğlu, 1999 yılında Gölcük merkezli meydana gelen depremde henüz 10 aylıkken enkaz altında kalmış, daha sonra akrabaları ve aralarında madencilerin de olduğu arama kurtarma çalışmaları sırasında molozların arasından kurtarılmıştı.

Ufak yaşta depremi birebir yaşayan biri olarak 24 yıl sonra bu kez Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkım ve can kayıplarına neden olan deprem sonrası yardıma ilk koşanlardan biri olan Kerem Aktürkoğlu, duygusal yoğunluğun üst seviyede olduğu günler yaşadı.

Depremin oluşturduğu olumsuz etkileri üzerinden atmaya çalışan ünlü futbolcu, dün akşam tüm televizyon kanallarının ortak yayın yaptığı yardım kampanyasına verdiği maddi desteğin yanı sıra vatandaşlardan gelen telefonları cevaplayarak depremzedelerin bir kez daha yanında oldu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

KRMMMM

Editör: Hüseyin EKİNCİ