Galatasaray Kadın Futbol takımı, 2022-2023 sezonu kadrosu için transfer sezonunu açtı. Sarı-Kırmızılı yönetim, Ereğli Belediyespor’un altyapısından yetişip Milli takıma kadar yükselen Ereğlili iki büyük yıldız Ebru Topçu ile Berna Yeniçeri’yi 1 yıllığına kadroya dahil etti. Zonguldaklı Milli futbolcular, kendilerini sarı-kırmızılı renklere bağlayan imzayı attı.

Galatasaray’ın yeni transferlerinden Ebru, geçen sezon Gaziantep ALG Spor’da şampiyonluk yaşadı. Hücum özellikli orta saha oyuncusunun daha önce de Konak Belediyespor’la 3 lig şampiyonluğu bulunuyor. Lig düzeyinde 300’e yakın maçı bulunan Ebru, Milli düzeyde 100’ün üzerinde maçta forma giyip sayısız gole imza attı.

Lig ve Milli düzeyde büyük kariyer edinen, geçen sezon Beşiktaş’ta forma giyen Berna ise, Galatasaray’a transferiyle birlikte Ereğli Belediyespor ve Konak Belediyespor’da uzun yıllar birlikte top koşturduğu eski takım arkadaşı Ebru’yla tekrar aynı forma altında buluştu. Berna, daha önce Konak Belediyespor’la 3 kez lig şampiyonluğu yaşadı.

Sarı-Kırmızılı kulüp, Zonguldaklı iki yıldızın yanı sıra Milli futbolcular Derya Arhan ile Ecem Esen’i de renklerine bağladı.

Galatasaray Kulübü, yıldız transferleri spor kamuoyuna, “Sağ bek pozisyonunda mücadele eden 1996 doğumlu Berna Yeniçeri, orta saha pozisyonunda forma giyen 1999 doğumlu Derya Arhan, geçtiğimiz yıl ALG Spor’da şampiyonluk yaşayan tecrübeli orta saha oyuncuları Ebru Topçu ve Emine Ecem Esen, yeni sezonda şanlı formamızı giyecek. A Milli Kadın Futbol takımımızın da formasını terleten yeni oyuncularımıza kulübümüze hoş geldin diyor, başarılı bir sezon geçirmelerini diliyoruz” açıklamasıyla duyurdu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi