Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Zonguldak’a bir futbol organizasyonu daha. 27-30 Nisan tarihleri arasında U16 Türkiye Şampiyonası birinci kademe müsabakalarına ev sahipliği yapan Zonguldak’a, bu kez yine aynı yaş kategorisinde yarı final verildi.

Birinci kademede kusursuz bir organizasyona ev sahipliği yaparak Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde tam not alan Zonguldak, 16-21 Mayıs tarihleri arasında U16 Türkiye Şampiyonası’nda yarı final heyecanı yaşayacak.

5 gün sürecek yarı final müsabakalarında Bursa’dan Zaferspor ile Kafkasspor, İstanbul’dan ise Kurtköyspor, Kartalspor ve Eroğluspor’dan 2’si mücadele edecek. 4 takımın katılımıyla oynanacak maçlar neticesinde birinci olan takım, Türkiye finaline katılmaya hak kazanacak.

Yarı finalin diğer ayak maçları Uşak, Amasya ve Sivas’ta oynanacak.

Süper Amatör Lige terfi grubunda şaşırtan skor... Çok farklı kazandılar! Süper Amatör Lige terfi grubunda şaşırtan skor... Çok farklı kazandılar!

Uşak’taki grupta İzmir Aliağa Futbol AŞ, İzmir Buca Belediyespor, İstanbul, Aydın Küçük Adaspor, Muğla Bodrum Belediyespor, Konya Selçuklu Belediyespor yer alacak.

Amasya grubunu Ankara Alkula Gençlikspor, Ankara Hacettepe 1945, Kocaeli Hisareynspor, Ordu Fatsa Anadoluspor, 1461 Trabzon FK, Rize İl Özel İdare oluşturdu.

Mersin Yenişehir İdmanyurdu, Elazığ İl Özel İdare, Şırnak İdmanyurdu, Van Büyükşehir Belediye Gençlikspor ise Sivas grup merkezine düştü.

16 yaş grubunda Türk futbolunun geleceğini oluşturan yeteneklerin yarı final mücadelesi, yetenek avcısı scout ekipleri tarafından yakın takip altına alınacak.

Türkiye geneli tarama yapan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi üç büyük kulübün scout ekipleri, yetenek potansiyeli çok yüksek olan yarı final maçlarını mercek altında tutacak. Kulüpler tarafından görevlendirilecek scoutlar, Fener sahasının ev sahipliği yapacağı maçları izleyip elit düzeydeki yetenekleri bünyesine katacak.

16 GÜN ARAYLA İKİNCİ ŞAMPİYONA ORGANİZASYONU

Öte taraftan, 16 gün arayla Zonguldak’a ikinci kez bir şampiyona organizasyonun alınmasına etkin rol oynayan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir, 16-21 Mayıs tarihleri arasında ev sahipliği yapacakları U16 Türkiye Şampiyonası yarı final müsabakalarını her zaman ki gibi en iyi şekilde, hiçbir problem yaşamadan oynatacaklarını belirtti.

Şampiyona için konuk 4 takıma her türlü imkan ve olanak tanıyacaklarını aktaran Demir, “Zonguldak futbolda artık sürekli gelişim kaydeden bir şehir. Bu tür organizasyonlara alışkınız. En büyük hedefimiz, şehrimize daha büyük organizasyonlar getirmek. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Bilindiği üzere 30 Nisan’da sona eren U16 Türkiye Şampiyonası birinci kademe müsabakalarının bir ayağını Zonguldak’ta oynatmıştık. Kulüpler ilgi ve alakamızdan son derece memnun kalmıştı. 16 gün aradan sonra bu kez aynı yaş grubunda yarı finalleri oynatacağız. Zonguldak futbolda her türlü yeniliği fazlasıyla hak ediyor. Böyle şampiyona organizasyonları Zonguldak’a, amatör futbola ve 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor'a yeni futbolcular kazanma adına çok büyük katma değer sağlıyor” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ