Süper Amatör Ligde haftalar öncesinden küme düşmesi kesinleşen, buna rağmen inatla ligdeki mücadelesini sürdüren Elvanpazarcıkspor, ligin son maçında rakibi Gelikspor tarafından çıkış tüneli önünde alkışlandı. Daha önce genelde şampiyon takımların alkışlandığı futbolda, küme düşen takımın alkışlanması futbolda bir ilki yaşattı.

Süper Amatör Ligde 24’üncü aynı zamanda son hafta maçında küme düşmesi kesinleşen Elvanpazarcıkspor, sahasında hiçbir iddiası olmayan Gelikspor’u konuk etti.

Fener sahasında Ferhat Korum, Emre Tamboğa ve Emre Yılmaz hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşma öncesi, fair-playe örnek davranışlar sergilendi.

Konuk Gelikspor, gençlerden kurulu kadrosuyla bütün bir sezon centilmence mücadele eden, kısıtlı imkanlara ve farklı mağlubiyetlere rağmen ligin sonunu getiren Elvanpazarcıkspor’u, maç öncesi çıkış tüneli önünde karşılıklı dizilerek alkışladı.

Rakip takım futbolcularının yanı sıra  teknik ekip ile Başkan Resul Cesur ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği alkışlar arasında sahaya çıkan Elvanpazarcıkspor, ayrıca tribünlerin sevgi gösterisiyle karşılaştı.  Güzel görüntüler eşliğinde son 90 dakika mücadelesini veren Elvanpazarcııkspor, sahadan 6-0 mağlup ayrıldı.

Bu maçla birlikte ilk kez mücadele ettiği Süper Amatör Lige veda eden Elvanpazarcıksporlu futbolcular sahayı üzgün bir şekilde terk etti. Yaşları 15 ila 20 arasında değişen futbolcularla yüksek bütçeli kulüpler arasında onur mücadelesi veren Elvanpazarcıkspor, her ne kadar küme düşmüş olsa da bu yönüyle taraflı-tarafsız tüm herkesin gönlünü fethetti.

Bir sezonluk serüvenin ardından Süper Amatör Lige veda eden Elvanpazarcıkspor,  2023-2024 sezonunda Birinci Amatör Küme’de yer alacak.

Zonguldakspor’da forma giymişti, antrenör olarak göreve başladı Zonguldakspor’da forma giymişti, antrenör olarak göreve başladı

HABER / Hüseyin EKİNCİ

6B1A39406B1A39476B1A39516B1A39186B1A4050

Editör: Hüseyin EKİNCİ