Zonguldak’ta eğitim hizmeti veren Özel İlk Sevdam Anaokulu’ndan depremzede çocuklar için anlamlı organizasyon... Anaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, kendi imkanlarıyla aldıkları topları 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürsporlu futbolculara imzalattırıp deprem bölgesi illeri arasında yer alan Malatya’daki depremzede çocuklara gönderdi.

Özel İlk Sevdam Anaokulu öğretmenleri Ebrar Yazıcı, Elif Babalık, Şaika Mercan ve Mustafa Demir’in uzun zamandır planladıkları Zonguldak Kömürspor antrenmanına ziyaret bugün gerçekleşti. Tribün liderleri Miraç Balcı ile Taner Arslantürk’ün de eşlik ettiği 30’a yakın öğrenci, üzerlerinde Zonguldak Kömürspor forması, atkısı ve şapkasıyla Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda yapılan antrenmanı ziyaret etti. Kendi imkanlarıyla aldıkları futbol toplarını yanlarında getiren minik öğrenciler, teknik ekip ve futbolcular tarafından sevgiyle karşılandı.

Teknik direktör Şenol Demir, atletik performans antrenörü Barış Şeref, kaleci antrenörü Yalçın Arıkan ve futbolcuların tek tek sevgi gösterisinde bulunduğu öğrenciler, bu sırada ellerindeki topladı tek tek imzalattırdı.

İmzaların atılmasının ardından bir süre futbolcu ağabeyleriyle vakit geçiren öğrenciler, daha sonra kale alanı çizgisi üzerinde toplanıp kaleci Egemen Yaylı’ya şut çekti. Eğlence dolu dakikaların ardından saha kenarına çekilip bir süre antrenmanı izleyen öğrenciler, hep bir ağızdan tezahüratlarda bulundu.

“Yüz karası değil, bu kömür karası. Böyle kazanılır ekmek parası. Asla boyun eğmeyecek madencinin torunları” ve “En büyük Zonguldak Kömürspor” tezahüratlarıyla antrenmana hava katan öğrenciler, ziyaretin son bölümünde futbolcularla birlikte üzerinde depremden etkilenen 11 ilin adı ile “Çocuklar oynasın diye” yazılı pankart açtı.

TOPLAR DEPREMZEDE ÇOCUKLARA GÖNDERİLECEK

Tamamı 5 yaş grubu öğrencilerin kendi imkanlarıyla alıp futbolculara imza attırdıkları topların tamamı, Özel İlk Sevdam Anaokulu öğretmenleri tarafından deprem bölgesi illeri arasında yer alan Malatya Eğitim Çadırı’na gönderilip depremzede çocuklara dağıtılacak. Bu sadeye acıyı derinden yaşayan depremzede çocukların yüzü bir nebze olsun gülecek.

Öğretmenlerden Ebrar Yazıcı, anlamlı organizasyona dair ŞAFAK Spor’a yaptığı açıklamada, “Özel İlk Sevdam Anaokulu olarak yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi benimsemiş bir vizyonumuz var. Bu bağlamda bir süredir planlarımız dahilinde olan Zonguldak Kömürspor’a ziyareti bugün gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu ziyaretle birlikte futbolu tanıma ve yaşama fırsatı buldu. Buradaki amaçlarımızdan bir diğeri de depremzede çocuklardı. Öğrencilerimiz kendi imkanlarıyla aldıkları topları Zonguldak Kömürsporlu futbolculara imzalattırıp sonrasında okulumuz vasıtasıyla deprem bölgesindeki çocuklara gönderecekler. Bu yönüyle anlamlı bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Bir futbol topu deyip geçmeyelim. Bir futbol topuyla deprem bölgesindeki onlarca çocuğun yüzünü güldürebiliriz. Öğrencilerimiz de minik yürekleriyle deprem bölgesindeki birçok çocuğun yüzünün gülmesine vesile olacaktır” dedi.

Tribün liderlerinden Miraç Balcı, Özel İlk Sevdam Anaokulu öğretmen ve öğrencilerinin çok güzel ve anlamlı bir organizasyon gerçekleştirdiğini belirterek, “İnsanlarımızın depremzede vatandaş ve çocuklar için duyarlı olması bizleri mutlu ediyor. Minik öğrencilerimiz de öğretmenleri eşliğinde çok anlamlı bir iş ortaya çıkardı. Hepsini gözlerinden öpüyorum. Kendi imkanlarıyla aldıkları topları futbolculara imzalatıp deprem bölgesine gönderecekler. Minik yürekleriyle çok büyük işe imza attılar.” dedi.

Taner Arslantürk de, “Depremin ardından deprem bölgesindeki çocukları durumlarını bizzat görmek fırsatı buldum. Buradaki çocukları görünce, gözümün önüne depremzede çocuklar geldi. Bir çocuğun yüzünün gülmesi bile dünyaya bedel. O yüzden minik öğrencilerimiz gerçekten manevi değeri büyük bir iş başardılar. Öğretmenleri de öğrencileri de kutluyorum. Bu tür organizasyonların devamının gelmesini istiyorum.” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

6B1A92286B1A92816B1A92496B1A92486B1A93366B1A93186B1A93086B1A93026B1A92966B1A92856B1A94036B1A93946B1A93796B1A93676B1A9358

Editör: Hüseyin EKİNCİ