Kanal Z’de dün akşam yayınlanan, ZGC Başkanı Derya Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu, ZGC Genel Sekreteri Sermet Aksu’nun da yer aldığı “Olayların İçinden” programına konuk olarak katılan CHP’nin Zonguldak’taki simge isimlerinden, partinin bir dönemler İl başkanı Halil Furat görüşlerini aktarırken AKP İl Başkanı Mustafa Çağlayan’a da bir gönderme yaparak bazı politik önerilerde ve tavsiyelerde bulundu.
Kendisinin yıllardır politika ile iç içe olduğunu belirten Furat; “bu kentte isminizin gelecekte iyi bir şekilde anılmasını istiyorsanız bu kente hizmet vereceksiniz, geride bir eser bırakacaksınız” şeklinde konuşarak AKP İl Başkanı Mustafa Çağlayan’a “gel particiliği bir yana bırakıp birlikte Zonguldak için çalışalım” önerisinde bulundu.
AKP İl Başkanına “Zonguldak geri gidiyor, göç veriyor, işsizlik artmış, gençlik işsiz, sadece konuşmayla olmaz, şehre sahip çık biz de destek verelim, hizmetlerin önünün kesilmesine karşı çık, iktidarın yatırım yapmasını sağla, bir eser bırak bu kente” şeklinde çağrıda bulunan Halil Furat bu kapsamda bir lobi oluşturulmasının gereğine değindi ve (AKP+CHP) şeklindeki böyle bir lobinin kente faydasının büyük olacağını söyleyerek AKP’lilere ve Çağlayan’a önerisini sundu.





