Birinci Amatör Küme’den Süper Amatör Lige yükselecek üç takımın belli olacağı Süper Amatör Lige Yükselme Play-Off grubunda final sürecine girildi.

A grubunda Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği ile Üzülmezspor, B grubunda Beycuma Cezaevispor ile Üzülmezspor finalde karşılaşacak.

Her iki grupta 19 ve 26 Mart tarihlerinde çift maç eleme usulü oynanacak maçların ardından ikili averaj avantajı sağlayan takımlar, 2023-2024 sezonu için Süper Amatör Lig vizesi alacak.

Finalin ilk ayak maçlarına, 19 Mart Pazar günü Fener ve Çaycuma ev sahipliği yapacak.

Çaycuma sentetik sahadaki maçta, A grubu temsilcileri Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği ile Üzülmezspor karşı karşıya gelecek. Saat 15.00’te başlayacak bu maçı tecrübeli il hakemi Özcan Kılıçkeser yönetecek. Kılıçkeser’in yardımcılıklarını Ertuğrul Göktaş ile Murat Kartal yapacak.

Fener sahasında aynı saatte başlayacak Beycuma Cezaevispor ile Gökçebeyspor arasındaki B grubu maçında ise, Zonguldak'ı  bölgesel klasmanda temsil eden Umut Kılıç düdük çalacak. Kılıç’ın triosunu Taner Köse ile Mehmet Ünlü oluşturuyor.

Öte taraftan, grup finalleri neticesinde elenen A ve B grubunun diğer iki takımı, Süper Amatör Lig şanslarını ekstra final sürdürecek. Yine çift maç eleme usulüne göre oynanacak ekstra final karşılaşması neticesinde Süper Amatör Lige yükselen 3’üncü takım netleşecek. Ekstra final maçının takvimi 1 ve 8 Nisan olarak belirlendi.

FİNAL İLK MAÇ PROGRAMI

19 MART PAZAR

Saat 15.00 Fener sahası: Beycuma Cezaevispor-Gökçebeyspor (Umut Kılıç, Taner Köse, Mehmet Ünlü)

Saat 15.00 Çaycuma sentetik saha: Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliği-Üzülmezspor (Özcan Kılıçkeser, Ertuğrul Göktaş, Murat Kartal)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ