2. Lig Beyaz grupta puantajın alt bölümüne adeta demir atan Zonguldak Kömürspor, ilk yarının son 4 haftasında hayati derecede önem taşıyan maçlar oynayacak. Elmas’ın, devre sonuna kadar karşılaşacağı Adıyaman FK, Serik Belediyespor, Kırşehir FSK ve Kırklarelispor alt bölümde rakipler arasında yer alıyor.

Dün Bucaspor 1928’le oynaması gereken 15’inci hafta karşılaşması, Zonguldak Valiliği'nin şiddetli fırtına uyarısı üzerine aldığı tedbirler kapsamında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ileri bir tarihe ertelenmesi nedeniyle haftayı maç sessizliğiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 24 Aralık’ta sona erecek ilk yarının sonuna kadar çok kritik 4 maç oynayacak.

2’si deplasman, 2’si iç sahada oynanacak bu maçlar, mevcut puan tablosunda 10 puanla 18’inci sırada yer alan Kırmızı-Lacivertli takımın ligdeki geleceğine ışık tutacak. Şenol Demir ve öğrencileri, bu dört maçtan en az 10 puan almak zorunda. Play-Off hattındaki Bucaspor 1928’le oynayacak erteleme maçından da alınacak ekstra puan ya da puanlar, Zonguldak Kömürspor’un ligin ilk yarısını iyi bir noktada tamamlamasını sağlayacak.

Ertelenen ve hangi tarihte oynanacağı henüz belli olmayan Bucaspor 1928 maçını şimdilik bir kenara bırakan Zonguldak Kömürspor, 3 Aralık Pazar günü Adıyaman FK deplasmanıyla başlayacak 4 maçlık zorlu periyoda kilitlendi.

9 puanla puantajın son basamağında yer alan Adıyaman FK ile oynanacak maç, mutlak 3 puanla geçilmesi gereken maçların başında geliyor. En son 12 Kasım'da deplasmanda Serik Belediyespor’u yenerek bu sezon ki ikinci galibiyetini alan Adıyaman ekibi, son iki haftayı 2-1’lik Kırşehir ve 3-2’lük Kırklareli yenilgileriyle geride bıraktı.

Deplasmanda oynayacağı Adıyaman maçının ardından 10 Aralık’ta iç sahada oynanacak Serik Belediyespor, 12 puanla 15’inci sırada yer alıyor. Elmas’ın 3 puan önünde yer alan Antalya ekibi, 4 maçlık yenilgi serisinin ardından bu hafta Kırşehir FKS’yı deplasmanda 1-0 mağlup etti.

İlk yarının son deplasman maçını 17 Aralık’ta Kırşehir’de oynayacak Zonguldak Kömürspor, 24 Aralık’ta iç sahada Kırklarelispor maçıyla devreye girecek. Kırşehir puantajda 12 puanla 16’ncı, Kırklareli de 16 puanla 12’nci sırada bulunuyor.

4 maçlık bu periyotta 6, 13 ya da 20 Aralık tarihlerinden herhangi birinde Bucaspor 1928’le erteleme maçı oynanacak.

Zonguldak Kömürspor’un ilk yarının son 4 haftasında oynayacağı maçların takvimi şöyle:

16. HAFTA (3 Aralık Pazar)

Adıyaman FK-Zonguldak Kömürspor

17.HAFTA (10 Aralık Pazar)

Zonguldak Kömürspor-Serik Belediyespor

18. HAFTA (17 Aralık Pazar)

Kırşehir FSK-Zonguldak Kömürspor

19.HAFTA (24 Aralık Pazar)

Zonguldak Kömürspor-Kırklarelispor

SPOR SERVİSİ

Ya Polatlı, ya Alaplı! Polatlı +4 puan avantaja sahip, Alaplı hala umutlu... Ya Polatlı, ya Alaplı! Polatlı +4 puan avantaja sahip, Alaplı hala umutlu...

pd

Editör: Hüseyin EKİNCİ