Aralıksız 8 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde en kötü dönemini yaşayan Zonguldak Kömürspor’da gözler ilk yarının son 8 maçına çevrildi. İlk yarı hedefini 20 puan ve üzeri olarak belirleyen Kırmızı-Lacivertli takımın, bu hedefe ulaşabilmesi için 24 Aralık’ta sona erecek ilk yarı sonuna kadar en az 14 puan daha toplaması gerekiyor. 14’ün üzerinde alınacak her puan, Zonguldak ekibine ekstra avantaj sağlayacak.

Yer aldığı Beyaz grupta istikrardan uzak bir görüntü ortaya koyan Zonguldak Kömürspor, şuana dek oynadığı 11 maçın sadece 1’inden galibiyet çıkarabildi. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, geri kalan 10 maçtan 3 beraberlik, 7 yenilgiyle ayrıldı. Mevcut puan tablosunda 6 puana sahip Zonguldak Kömürspor, puan cetvelinin 16’ncı basamağında diğer bir manada düşme potasında yer alıyor.

ÜSTTEKİ TAKIMLAR MAKASI AÇIYOR

Düşme hattında, Zonguldak Kömürspor’un yanı sıra 9 puanla Kırklarelispor, 6 puanla Adıyaman FK ve 5 puanla Kırşehir Futbol SK yer alıyor. Tehlikeli bölgede olmak bir kenara, üstteki takımlarla puan aralığının açılması da işin kötü başka bir yanı. Bu durum daha 12’nci hafta oynanırken, camia ve taraftar arasında büyük bir endişe oluşturdu. Puantaja bakıldığında 15’inci Serik Belediyespor ile 14’üncü Afyonspor, Zonguldak Kömürspor’un 3 puan önünde. 13’üncü Beyoğlu Yeniçarşıspor ile 12’nci Altınordu bu farkı 4’e çıkarırken, 11’inci Karacabey Belediyespor, 10’uncu Bursaspor ve 9’uncu Diyarbekirspor Elmas’ın 6 puan önünde ilerliyor.

GİDİŞAT DÜZELMELİ

Sezon başından bu yana oynadığı maçlarda tam 24 puan bırakan Zonguldak Kömürspor’un bu durumu, bu kayıplar devam ettiği müddetçe içinden çıkılmaz bir hal alacak. Özellikle üstteki takımların puan farkını açmasına kesinlikle izin verilmemeli. Altta rakip olarak görülen ve hemen her hafta bir şekilde puan ya da puanlar almasını bilen takımların aksine, 12 haftaya sadece 1 galibiyet sıkıştıran Zonguldak Kömürspor’un bu puan ortalamasıyla gitmesi demek, ilerleyen haftalarda tamamen dibe çökmesi demek. Şenol Demir ve öğrencilerinin bu kötü tabloyla karşılaşmamaları için kalan süreçte 1-3 demeden üst üstte puan serisi yakalaması lazım.

20 PUAN BARAJINI GÖRMELİYİZ

İlk yarı sonuna kadar 4’ü iç saha, 4’ü deplasman olmak üzere 8 maç oynayacak Zonguldak Kömürspor’un devreye 20 puan veya üzerinde girmesi şart. 20 puanın altında kalınması halinde, Zonguldak Kömürspor için ligin ikinci yarısı, ilk yarıdan daha sıkıntılı geçecek.

Haliyle Kırmızı-Lacivertli takım, devreye kadar kalan ortada alınması gereken 24 puanın en az 14’ünü puan hanesine yazdırmak zorunda. 14 puanın üzerinde alınacak puanlar, Zonguldak Kömürspor’un işini daha da kolaylaştıracak.

11’inci haftayı 6 puanla geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 24 Aralık’ta sona erecek ilk yarı sonuna kadar Beyoğlu Yeni Çarşı, Bursaspor, Adıyaman FK ve Kırşehir Futbol’la deplasmanda, Ankara Demirspor, Bucaspor 1928, Serik Belediyespor ve Kırklarelispor’la ise kendi sahasında oynayacak. Bu takımların puantajdaki durumu ve fikstür, sakın kimseyi aldatmasın. Futbolda kolay gibi maçların daha zor olduğunu, oynamadan kimsenin kimseye puan vermediğini, 28 Ekim Cumartesi günü iç sahada Altınordu’yla oynanan maçta görüldü. Genç bir kadrodan oluşan ve hemen 1 puan üzerimizde sıralanan İzmir ekibi, 3-1’lik net skorla 3 puanın sahibi oldu. Aynı Altınordu, bir hafta önce de Kırklarelispor’u 4-0 yenmişti.

Bundan sonraki süreçte oynanacak maçlar da Altınordu maçının tıpkısının aynısı olacak. Genelde puantajın alt bölümünde yer alan takımlarla karşılaşacak olan Zonguldak Kömürspor’u sanıldığı kadar kolay bir fikstür beklemiyor. Zonguldak Kömürspor rakiplere hangi gözle bakıyorsa, rakipler de Zonguldak Kömürspor’a aynı gözle bakıyor. Dolayısıyla alttaki takımlarla oynanacak maçlarda puan ya da puanları “çantada keklik” gibi görmek, Kırmızı-Lacivertli taraftar ve camiayı büyük bir yanılgıya düşürür.

14’ÜN ALTINDA KALMAMALIYIZ

Zonguldak Kömürspor’un devre arasına kadar 8 maçlık serüveni 5 Kasım Pazar günü İstanbul’da Beyoğlu Yeniçarşı maçıyla başlayacak. Şenol Demir yönetimindeki Zonguldak Kömürspor, bu maçın ardından 12 Kasım’da Ankara Demirspor (E), 18 Kasım’da Bursaspor (D), 26 Kasım’da Bucaspor 1928 (E), 3 Aralık’ta Adıyaman FK (D), 10 Aralık’ta Serik Belediyespor (E), 17 Aralık’ta Kırşehir Futbol SK (D) ve 24 Aralık’ta Kırklarelispor (E) maçıyla ilk yarıyı noktalayacak.

4’ü iç saha, 4’ü deplasmanda oynanacak 8 maçlık periyot, Zonguldak Kömürspor’un ilk yarı sıralamasını ve ikinci yarıya dair izlenecek yol haritasında belirleyici rol oynayacak.

20 PUAN VE ÜZERİ, İKİNCİ YARIYA

DAHA OLUMLU BAKMAMIZI SAĞLAR

Mevcut puan tablosundaki pozisyonda büyük hayal kırıklığına sebep olan Zonguldak Kömürspor’un, önündeki 8 maçlık fikstürü çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. Kırmızı-Lacivertli takım, geçmişe fazla takılmadan bu maçlara çok iyi hazırlanmak zorunda. Takımın puantajdaki pozisyonu itibariyla durumu hiç iç açıcı değil. Taraftarın ligden daha fazla soğumaması için Beyoğlu Yeniçarşı maçıyla birlikte galibiyetlerin gelmesi şart.

İstanbul’da alınacak 3 puanla rakibin aradaki 4 puanlık farkı açması önleneceği gibi tam tersine makas aralığı daraltılacak. Bu da ilerleyen haftalara daha umutlu bakılmasını sağlayacak. Puan serisiyle ilk yarı sonuna kadar 20 puan barajının yakalanması, takımın ikinci yarıya daha moralli ve sağlıklı hazırlanması anlamına gelecek. Bu doğrultuda Zonguldak Kömürspor, 8 maçlık periyottan ne yapıp edip 14 puan çıkarmalı ya da üzerine çıkmalı.

Zonguldak Kömürspor’un ilk yarı sonuna kadar oynayacağı maçların takvimi şöyle:

Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı Türkiye'de 3000 sporcu arasında ilk 10’a girdik... Zonguldaklı sporcuların büyük başarısı

12. HAFTA (5 Kasım Pazar): Beyoğlu Yeniçarşı-Zonguldak Kömürspor

13.HAFTA (12 Kasım Pazar): Zonguldak Kömürspor-Ankara Demirspor

14.HAFTA (18 Kasım Cumartesi): Bursaspor-Zonguldak Kömürspor

15.HAFTA (26 Kasım Pazar): Zonguldak Kömürspor-Bucaspor 1928

16.HAFTA (3 Aralık Pazar): Adıyaman FK-Zonguldak Kömürspor

17.HAFTA (10 Aralık Pazar): Zonguldak Kömürspor-Serik Belediyespor

18.HAFTA (17 Aralık Pazar): Kırşehir Futbol SK-Zonguldak Kömürspor

19.HAFTA (24 Aralık Pazar): Zonguldak Kömürspor-Kırklarelispor

SPOR SERVİSİ

2-221-313-15

Editör: Hüseyin EKİNCİ